ЗСУ діють дуже чітко та організовано у війні з росіянами - Шольц

ЗСУ діють дуже чітко та організовано у війні з росіянами - Шольц

Укрінформ
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що українські воїни демонструють дуже чіткі та організовані дії у війні з російськими окупантами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Виступаючи на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Румунії Марселем Чолаку, Шольц сказав, що "ніколи не очікував, що все зміниться з дня на день", але додав, що українські сили планують операції "дуже цілеспрямовано".

Читайте також: Шольц і Зеленський обговорили ситуацію в Україні

Водночас Чолаку зазначив, що Румунія очікувала, що конфлікт завершиться контрнаступом України, але змушена була рахуватися з більш тривалим конфліктом.

"Поки Україна перебуває у стані війни, вона не може стати членом НАТО", - сказав Шольц, додавши, що критеріями членства в НАТО є «відсутність відкритих прикордонних конфліктів».

Однак, за його словами, важливою є «велика практична підтримка України» з боку НАТО, що триватиме надалі.

Читайте також: Шольц упевнений, що попри протести Франції не загрожує нестабільність

"Німеччина створила умови для того, щоб навіть підтримувати Україну, якщо війна триватиме довго", - сказав він.

"Багато країн зможуть надавати допомогу протягом одного, двох, трьох, а якщо знадобиться, то й більшої кількості років, бо ми не знаємо, як довго триватиме військовий конфлікт", - додав очільник німецького уряду.

Як повідомлялося, канцлер Шольц та Президент Зеленський закликали продовжити зернову угоду під егідою ООН після 17 липня, що сприяє покращенню глобальної продовольчої ситуації.

Федеральний канцлер та український Президент домовилися продовжувати конструктивний обмін думками, в тому числі з метою глобальної підтримки мирного вирішення, і підтримувати тісні контакти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-