На півдні Сили оборони за тиждень звільнили понад 28 квадратних кілометрів - Маляр

На півдні Сили оборони за тиждень звільнили понад 28 квадратних кілометрів - Маляр

Укрінформ
На сході Сили оборони України за минулий тиждень звільнили від російських загарбників 9 квадратних кілометрів, на півдні - понад 28 кв. км.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила у Телеграмі.

За даними Маляр, на сході країни тривають як наступальні, так й оборонні дії. Сили оборони рухаються на Бахмутському напрямку, натомість ворог продовжує вести наступ на Лиманському, Авдіївському і Мар’їнському напрямках.

"Противник намагається витіснити наші війська із займаних позицій, але отримує гідну відсіч. Зараз там тривають важкі бої. За минулий тиждень в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту звільнену площу збільшено на 9 кв. км", — зазначила заступниця міністра.

Читайте також: Сили оборони знищили вже 230 тисяч 260 російських загарбників

Кількість ворожих обстрілів на сході, згідно з інформацією Маляр, за тиждень збільшилася вдвічі: позаминулий тиждень становила 6457, минулий тиждень - 11 753.

На півдні Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Наступальні дії українські захисники вели на напрямках Новодарівки, Приютного, Новоданилівки, Роботиного, Новосілки й Старомайорського, мали успіх.

Читайте також: Сили оборони з боями просуваються на Бердянському та Мелітопольському напрямках - Маляр

"За минулий тиждень збільшено звільнені територіі на 28,4 кв. км. Загалом звільнена площа на півдні складає 158,4 км2", - додала посадовиця.

Як повідомляв Укрінформ, на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках за добу відбулися 39 бойових зіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-