Особливо потужні підрозділи військ РФ тримаються подалі від лівого берега Херсонщини - Гуменюк

Особливо потужні підрозділи військ РФ тримаються подалі від лівого берега Херсонщини - Гуменюк

Укрінформ
Особливо потужні підрозділи російських військ наразі тримаються подалі від лівого берега Херсонської області.

Про це керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сказала в ефірі «Радіо НВ», відповідаючи на питання, що можна сказати про тих, хто наразі тримає оборону з боку окупаційних військ на лівобережжі Херсонської області, а саме - ближче до Дніпра, передає кореспондент Укрінформу.

«У них великий контингент, але він досить різнобарвний. Це така «збірна солянка», бо вже давно ці підрозділи перемішані і, у принципі, майже немає чіткого розшарування, наприклад, на «ЛДНР-івців», мобілізованих тощо. Інші підрозділи, особливі потужні, ті, які з категорії, скажімо так, десантно-штурмових, вони тримаються подалі від самого берега (бо вони мають забезпечувати більш потужну роботу) і вони перепрофільовуються, переспрямовуються на Запорізький, на східний напрямки», - заявила вона.

Читайте також: Сили оборони за тиждень знищили понад 5000 російських військових та 154 артсистеми

За даними Гуменюк, на Південному напрямку, безпосередньо ближче до самого Дніпра, знаходяться менш злагоджені, менш підготовлені підрозділи російської армії.

«Але це не означає, що вони такі слабкі, що їх можна як тарганів всіх передавити. Вони теж мають певну навченість, вони там вже давно, вже опанували ту місцевість», - зазначила керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України.

Як повідомлялося, Гуменюк заявила, що ЗСУ продовжують тиснути на окупантів на півдні, тому слід очікувати черговий «жест доброї волі» від росіян.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-