Неїжпапа: Готуємося, щоб розпочати операцію з розчищення від мін Чорного моря

Неїжпапа: Готуємося, щоб розпочати операцію з розчищення від мін Чорного моря

Укрінформ
Країни, які є членами НАТО, у перспективі можуть долучитися до процесу розмінування Чорного моря.

Про це командувач ВМС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа сказав в інтерв’ю АрміяInform, передає Укрінформ.

«Але ми добре усвідомлюємо це та, звісно, готуємося до того, щоб за першої нагоди розпочати протимінну операцію з розчищення від мін Чорного моря. Для цього створили штаб, який уже сьогодні розробляє такого змісту операції. У цьому ж напрямі існують певні домовленості й з нашими партнерами, зокрема з країнами НАТО щодо долучення в перспективі до цієї роботи протимінної групи Північноатлантичного альянсу, яка на постійній основі працює у Середземному морі», - сказав Неїжпапа.

Читайте також: Неїжпапа розповів про роль F-16 для проведення операцій на морі

Він зауважив, що у зв’язку з підривом росіянами дамби на Каховській ГЕС кількість мін у Чорному морі збільшилася в рази. Тому що Росія, побоюючись українського контрнаступу через річку Дніпро, створила цілу систему мінних загороджень, установивши на річці протидесантні, якірні, річкові міни, які, звісно, потоком води були змиті та опинилися в Чорному морі. «Тому кількість мін, які були в морі до цієї трагічної події, з тим, що ми маємо сьогодні, дуже важко порівняти», - додав віцеадмірал.

Командувач ВМС переконаний, що Україна завжди має бути напоготові до подальших дій, щоб якомога швидше забезпечити безпеку цивільного судноплавства. Тим більше, що судноплавство є невіддільною складовою розбудови економіки держави.

Читайте також: Зміїний чи знищення крейсера «Москва» - це лише початок: Неїжпапа привітав зі святом ВМС України

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-