Зеленський анонсував запровадження політики Героїв в Україні

Зеленський анонсував запровадження політики Героїв в Україні

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський анонсував запровадження політики Героїв в Україні.

Про це він заявив під час виступу на засіданні Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша держава потребує нових принципів вдячності усім, хто боровся на війні за свободу і незалежність України. Безцінний досвід українських воїнів має ефективно використовуватися у процесі гарантування світової безпеки. Звучить це загально, але розшифровується на конкретні елементи політики Героїв, яку я пропоную для української доктрини», – сказав Зеленський.

Він окреслив десять пунктів впровадження політики Героїв.

По-перше, Президент зазначив, що воїни, які захочуть продовжити служити Україні та українському народу, мають бути впевнені, що в держави буде такий запит.

Читайте також: В Україні має бути національна згода щодо визначення нашої перемоги – Зеленський

По-друге, Зеленський підкреслив, що Україна вже зараз – єдина держава в світі, яка має досвід ефективного захисту від повномасштабної агресії. На його переконання, Україна після перемоги матиме ще більше такого важливого і цінного досвіду. «Ми розробляємо платформу для експорту українських оборонних знань, практик, досвіду наших героїв, участь українців і українок у миротворчих місіях, зокрема під егідою ООН, а також у тренінгових міжнародних місіях, – усе це колосальні можливості для України і наших героїв», – зауважив глава держави.

По-третє, як наголосив Зеленський, Україна потребує принципово нової системи військової освіти. «Українські воїни та всі, хто тренує українських воїнів, мають знати, – реальна практика буде основою нової української військової освіти. Держава інтегрує тренувальні програми, які показали свою ефективність, а також реальний бойовий досвід наших військових», – уточнив він.

Четвертим пунктом Зеленський виокремив інтерес світових лідерів до навчання в Україні військовій справі своїх військових. Президент висловив думку, що це стане однією з тих можливостей, які робитимуть український безпековий вплив дійсно глобальним і світовим.

Читайте також: Україна прагне виробляти системи ППО, танки і гармати – Президент

«П‘яте – Україна потребує інтеграції ветеранів у суспільне та економічне життя. Герої нашої перемоги мають отримати змогу проявити себе як герої нашої трансформації. Військовослужбовці Збройних сил України, нацгвардійці, прикордонники, розвідники, герої спеціальних служб, усі. Трансформація української військової освіти передбачатиме можливість отримання нашими воїнами спорідненої цивільної спеціальності», – додав глава Української держави.

Шостий пункт політики Героїв, за словами Зеленського, стосується соціальної роботи з ветеранами перемоги. Він підкреслив, що головним принципом соціальної роботи з ветеранами перемоги має бути: «рівний із рівним».

«Сьоме – українська політика Героїв потребує реального національного стандарту безбар‘єрності. Це нові вимоги для містобудування, інфраструктури, публічного і соціального простору, освітньої системи, бізнес-середовища», – зазначив Президент.

По-восьме, він констатував, що безбар’єрність має психологічну складову, тому необхідно забезпечити ментальну реабілітацію. Зеленський наголосив, що Україна має створити найсильнішу в Європі галузь реабілітації. «Держава сприятиме створенню необхідної кількості робочих місць, щоб не тільки забезпечити реабілітацію для наших людей, а щоб у нас була змога стати глобальним експортером практик відновлення та інтеграції», – сказав глава держави. У цьому контексті Президент зауважив на важливості легалізувати ліки на основі канабісу.

Читайте також: Зеленський назвав створення потужного ВПК одним із пріоритетів державної політики

«Дев‘яте – ветерани на державній службі в Україні, в радах різного рівня, у Верховній Раді України. Це честь брати на роботу ветеранів», — додав глава держави. Зеленський попросив волонтерів допомогти державі з впровадженням цього пункту, а також подякував їм за роботу для наближення української перемоги.

Останнім, десятим, пунктом Президент назвав культуру Героїв. «Меморалізація війни та досвіду нашої перемоги, створення пантеону героїв та національного військового кладовища, створення музею російсько-української війни та системи локальних музеїв, які вшанують пам‘ять про війну та збережуть досвід перемоги для наступних поколінь», – уточнив глава держави.

Окрім того, він акцентував на необхідності гідно вшанувати пам‘ять про загиблих українських воїнів, а також перепоховати військових, яких поховано за кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, у День Конституції 28 червня Президент Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-