Пошкодження мостів у Чонгарі значно ускладнили логістику російських військ – розвідка Британії

Пошкодження мостів у Чонгарі значно ускладнили логістику російських військ – розвідка Британії

Укрінформ
Пошкодження мостів у Чонгарі, які з'єднують тимчасово окупований Крим із материковою Україною, значно ускладнили логістику російських військових.

Про це у Tвіттері повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на розвідку, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні, маршрут через мости в Чонгарі - це прямий шлях від кримського логістичного вузла в Джанкої до запорізького сектору, де Росія нині захищається від великого українського наступу.

«Тимчасове закриття маршруту призвело до того, що життєво важливим російським логістичним конвоям знадобилося як мінімум на 50% більше часу, щоб дістатися фронту альтернативними маршрутами», - констатує британська розвідка.

При цьому росіяни збудували заміну у вигляді понтонного мосту впродовж 24 годин після удару. Цілком ймовірно, що переправа використовується тільки для руху військових.

«Швидкість, з якою було збудовано запасний перехід, показує, наскільки життєво важливим є цей маршрут для Росії на окупованій території України», - йдеться у зведенні.

Читайте також: Міст на Чонгарі після вибуху закритий для легковиків - мер Мелітополя

Як повідомляв Укрінформ, 22 червня по Чонгарському мосту, що з'єднує тимчасово окупований Крим із материковою Україною, було завдано удару, рух мостом перекрито. Окрім цього, завдано удару по старому мосту через Сиваш.

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила у вівторок, що ворог через підрив мосту в Чонгарі використовує Армянський напрямок, який значно ближче до позицій ЗСУ, і через це він дуже нервує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-