Головна подія контрнаступу України ще попереду - Резніков

Головна подія контрнаступу України ще попереду - Резніков

Укрінформ
Звільнення Збройними силами України декількох сіл, які перебували під російською окупацією, в останні тижні не було головною подією у запланованому контрнаступі.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю Financial Times, передає Укрінформ.

«Коли це станеться, ви все це побачите... Усі все побачать», – сказав Резніков, закликавши не надавати значення повідомленням ЗМІ про повільне просунення ЗСУ.

За його словами, основні військові резерви України, включаючи більшість бригад, які були підготовлені у західних країнах та оснащені сучасними танками і бронетехнікою, ще не задіяні в наступальній операції.

Резніков також сказав, що заколот, який стався в Росії минулими вихідними, продемонстрував фундаментальну слабкість режиму президента Володимира Путіна. Водночас глава Міноборони України застеріг від того, щоб робити ставку на подальші «заколоти та заворушення» в РФ заради успіху на полі бою.

Читайте також: ЗСУ на півдні звільнили від ворога 130 квадратних кілометрів – Міноборони

Резніков, який висловив сподівання, що заворушення в Москві спонукають західні столиці ще більше збільшити постачання зброї для допомоги Києву, сказав, що українська армія продовжує завдавати втрат російським військам, використовуючи руйнування як інструмент, а «звільнення українських земель як мету».

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 28 червня 2023 року ліквідували близько 227 тисяч 100 російських загарбників, при цьому 930 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-