Прокуратура передала на користь ГУР ₴400 мільйонів арештованих коштів росіян

Прокуратура передала на користь ГУР ₴400 мільйонів арештованих коштів росіян

Укрінформ
Прокуратура передала на користь Головного управління розвідки Міністерства оборони України 400 млн грн арештованих коштів, кінцевими бенефіціарними власниками яких є резиденти РФ.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За ініціативи прокурорів Подільської окружної прокуратури Києва у межах розслідування кримінального провадження на користь ГУР передано 400 млн грн арештованих коштів.

Слідство встановило, що в Києві та інших регіонах України діють підприємства, кінцевими бенефіціарними власниками яких є резиденти Росії.

У ході слідства досліджується діяльність компаній, які забезпечували функціонування підконтрольних суб’єктів господарювання для здійснення протиправної діяльності, спрямованої на привласнення коштів, а також фінансування дій з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади в Україні.

Під час слідства за клопотанням прокуратури банківські рахунки цих товариств арештовано, а кошти, розміщені на них в розмірі 400 млн грн, передано на користь ГУР.

Читайте також: Доходи від арештованих російських активів передаватимуть на відбудову України – Шурма

Загалом з початку повномасштабного вторгнення Росії Подільська окружна прокуратура Києва передала на користь української розвідки близько 1 млрд грн для забезпечення обороноздатності України.

Як повідомляв Укрінформ, суд передав в управління Національному агентству України з питань розшуку та менеджменту активів арештоване майно та корпоративні права черкаського підприємства, яке належить громадянину РФ, на понад 100 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-