СБУ затримала ще одного російського агента, який збирав дані про оборону Південноукраїнської АЕС

СБУ затримала ще одного російського агента, який збирав дані про оборону Південноукраїнської АЕС

Укрінформ
Служба безпеки України затримала ще одного агента російських спецслужб, який збирав розвідувальні дані про оборону Південноукраїнської АЕС.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

“СБУ затримала ще одного інформатора рф, який збирав розвіддані про оборону Південноукраїнської АЕС. Це вже другий викритий агент російських спецслужб, що “полював” за цим стратегічним об’єктом у 2023 році”, - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився житель Южноукраїнська, якого російська спецслужба залучила до співпраці у травні цього року. У поле зору ворога він потрапив через свої прокремлівські дописи в одному з російських Телеграм-каналів.

Читайте також: СБУ затримала російського агента у лавах ЗСУ, який шпигував за літаками і бронемашинами

Зловмисник збирав та передавав росіянам інформацію про місця базування та чисельність підрозділів Сил оборони, які охороняють Південноукраїнську атомну електростанцію.

Зокрема, їх цікавили точні координати розміщення військових формувань, що забезпечують оборону АЕС та міста-супутника Южноукраїнськ.

Закриті відомості потрібні були загарбникам для підготовки прицільних ракетних ударів.

Російські “куратори” платили гроші за виконання своїх завдань. За попередніми оцінками, фігурант отримав від них загалом майже 9 тис. грн за виконання попередніх завдань.

Співробітники СБУ затримали зловмисника під час спроби передати координати і фотографії одного з військових об’єктів. У затриманого вилучили мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

Читайте також: У Дніпрі СБУ затримала росіянина, який керував вивезенням з України титану для «Калібрів»

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння, бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Миколаївській області Служба безпеки України викрила інформатора російської спецслужби, який збирав розвіддані про місця базування та чисельність підрозділів Сил оборони, які охороняють Південноукраїнську АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-