Австралія надасть Україні пакет військової допомоги на понад $73 мільйони

Австралія надасть Україні пакет військової допомоги на понад $73 мільйони

Укрінформ
Уряд Австралії надасть Україні новий пакет допомоги на суму 73,5 млн доларів, він включатиме 70 одиниць військової техніки для захисту від вторгнення РФ.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву прем’єр-міністра Австралії Ентоні Албаніза, передає Укрінформ.

Пакет включатиме 28 броньованих машин M113, 14 машин спеціального призначення, 28 середніх вантажівок і 14 причепів. Також Австралія продовжить безмитний доступ для товарів, імпортованих з України, ще на 12 місяців.

"Ця додаткова підтримка матиме реальні зміни, допомагаючи українському народу, який продовжує демонструвати велику мужність у незаконній, неспровокованій та аморальній війні з Росією", - заявив Албаніз.

Австралійський прем’єр-міністр також повідомив, що в рамках підтримки економіки та торгівлі країна продовжить безмитний доступ для товарів, імпортованих з України, ще на 12 місяців.

Читайте також: Швейцарія надасть Україні понад $1,3 мільйона на розмінування територій

Видання зазначає, що Австралія є однією з найбільших країн, які не входять до НАТО, і надає допомогу, боєприпаси та оборонне обладнання, включаючи десятки бронетехніки Bushmaster.

Уряд країни заборонив експорт глинозему та алюмінієвих руд до Росії, а також застосував санкції до близько 1000 російських фізичних та юридичних осіб.

Президент України Володимир Зеленський подякував уряду Австралії та Прем’єр-міністру Ентоні Албанізу за черговий пакет військової та гуманітарної допомоги для України.

"Я вдячний уряду Австралії та особисто Прем’єр-міністру Ентоні Албанізу за рішення надати черговий пакет військової та гуманітарної допомоги Україні на загальну суму близько 75 мільйонів доларів", - йдеться у Твіттері глави держави.

Він підкреслив, що Україна цінує цей доказ глобальної підтримки, а також внесок усіх країн-партнерів у наближення нашої спільної перемоги.

Слова вдячності Австралії за допомогу Україні висловив і Міністр оборони Олексій Резніков.

“Щиро дякую Річарду Марлсу (глава Міноборони – ред.) за новий пакет військової допомоги, який включає БТРи, військову техніку та амуніцію», - написав він у Твіттері.

Читайте також: Військова допомога Україні: Рада ЄС схвалила збільшення фонду миру на €3,5 мільярда

Резніков додав, що українські військові справді відчувають австралійську дружбу попри відстань у 15 тис. км

Як повідомляв Укрінформ, на Конференції з відновлення України у Лондоні (Ukraine Recovery Conference) на відновлення країни було залучено близько $60 мільярдів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-