Протикорабельні ракети, «Хаймарси» та піхота на городах. Як ЗСУ звільняли Нескучне

Протикорабельні ракети, «Хаймарси» та піхота на городах. Як ЗСУ звільняли Нескучне

Укрінформ
Село Нескучне на Донеччині було російським укріпрайоном. Його звільнення є важливим для подальшого наступу ЗСУ на цьому напрямку

На відео, яке опублікував проєкт «Український Свідок», – село Нескучне, Донеччина. На початку червня його звільнили  бійці 7-го окремого батальйону «Арей» 129-ї бригади ТРО ЗСУ (приданий бригаді ТРО міста Дніпро). Батальйон починав свій шлях на Херсонщині, потім вибивав ворога із Запоріжжя. А від початку березня 2023 року воює на Донбасі.

«У нас був час вивчити ворога, – каже заступник командира батальйону із позивним «Херсон». – Ми встигли підготуватись».

Чому Нескучне є важливим для подальшого контрнаступу ЗСУ на Донбасі? Як пояснюють наші військові, воно було російським укріпрайоном: з місцевої школи окупанти мали змогу оглядати місцевість. Це була російська «фортеця», їхній штаб. По ньому Збройні Сили відпрацьовували «Хаймарсами» та протикорабельними ракетами. Тут стояла російська 60-та мотопіхотна бригада. Окрім регулярних військ, тут були представники ПВК «Вагнер» та ДНРівці. Як каже «Херсон», противник чинив серйозний опір, особливо в першу добу штурму. Але цей спротив вдалося подолати.

До села веде одна дорога, тож окупанти чекали бронетанкового наступу. Про це, зокрема, свідчить те, що росіяни били по піхоті ракетами «Корнет», які для цього не призначені.

Наші військові перехитрили ворога: вони почали заходити невеликими групами по 10-12 бійців, кожна з яких займала свій сектор. Втрати української сторони при штурмі Нескучного були невеликі, але вони є: на жаль, на початку штурму загинув один боєць підрозділу.

Під час проведення операції батальйон взяв у полон 9 росіян. Також бійці знайшли тут багато трофеїв: кулемети, автомати, протитанкову зброю тощо.

Штурм Нескучного тривав 2,5 доби – зрештою «арейці» вигнали росіян з населеного пункту. Тепер село звільнене і над ним майорить український прапор. Навколо села все ще лежать трупи росіян, які загинули під час штурму. Їх зараз збирають українські військові.

«Український свідок»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-