На Херсонщині загарбники сформували спецгрупи, щоб сховати тіла загиблих - Зеленський

На Херсонщині загарбники сформували спецгрупи, щоб сховати тіла загиблих - Зеленський

Укрінформ
На лівобережжі Херсонщини окупанти сформували спеціальні групи, щоб прибрати і, очевидно, сховати тіла загиблих внаслідок підриву Каховської ГЕС людей.

Про це розповів Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Була й окрема доповідь міністра внутрішніх справ щодо підтримки людей і життя на Херсонщині та в інших районах нашого Півдня, які постраждали від знищення Каховського водосховища. Звичайно, маємо інформацію і щодо того, що відбувається на окупованій частині Херсонщини. Для цього навіть слова «катастрофа» замало. Російське зло сформувало там спеціальні групи, щоб прибрати й, очевидно, сховати тіла загиблих людей", - сказав Президент.

Читайте також: Росіяни направили на нас 18 мільярдів кубометрів неконтрольованої води – голова Херсонської ОВА

За його словами, це не вперше Росія робить – намагається знищити докази та сліди своїх злочинів на окупованій території.

"Так вони робили й у Маріуполі, і в інших місцях. Але це така правда, яку не сховати. І я дякую всім, хто допомагає нашій розвідці, нашим спецслужбам здобувати потрібну інформацію!", - наголосив Зеленський.

Читайте також: На території окупованої Запорізької АЕС були міни – МАГАТЕ

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

За фактом підриву правоохоронці розпочали розслідування за статтею про екоцид.

Президент Володимир Зеленський в онлайн-зверненні до Організації американських держав висловив переконання, що ті, хто віддавав наказ на знищення Каховської ГЕС і водосховища, розуміли наслідки своїх дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-