Ситуація на Запорізькій АЕС стабільна: голова ОВА оприлюднив звернення

Ситуація на Запорізькій АЕС стабільна: голова ОВА оприлюднив звернення

Відео
Укрінформ
Російські військові тримають на ЗАЕС важке озброєння та особовий склад, обстрілами періодично пошкоджують високовольтні лінії, які дають електроенергією для потреб станції. Але попри окупацію ситуація на ЗАЕС стабільна.

Про це у своєму зверненні сказав голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко, передає Укрінформ.

Відео: Телеграм-канал керівника Запорізької обласної військової адміністрації

"Сьогодні найбільша в Європі атомна електростанція знов в епіцентрі уваги. Розвідка доповідала Президенту України про те, що Росія розглядає сценарій чергового терористичного акту, цього разу на ЗАЕС. Російські військові зберігають на АЕС важке озброєння та особовий склад, обстрілами періодично пошкоджують високовольтні лінії, які дають електроенергією для потреб станції. Попри окупацію, ситуація на ЗАЕС стабільна. Українські фахівці на місці", - йдеться в зверненні.

Читайте також: На території окупованої Запорізької АЕС були міни – МАГАТЕ

Малашко нагадав, що спеціалісти ядерного об'єкту фактично вже другий рік утримуються як заручники, але вони продовжують берегти мирний атом і працювати в надскладних умовах.

"Оперативний персонал контролює стан енергоблоків та забезпечує їх експлуатацію згідно з вимогами. Ми знаємо, з ким маємо справу, а тому готові до будь-якого розвитку подій", - запевнив голова ОВА.

Читайте також: Росію попередять про наслідки можливого теракту на ЗАЕС - Дмитро Кулеба

Обласною владою спільно з профільними службами розроблено відповідні плани дій та неодноразово проводились спеціальні навчання на випадок реальної ядерної загрози.

Читайте також: МОЗ дало поради українцям, що робити в разі радіаційної аварії

Як повідомлялося, українська розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на ЗАЕС з викидом радіації і вже все підготувала для цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-