Росію попередять про наслідки можливого теракту на ЗАЕС - Дмитро Кулеба

Росію попередять про наслідки можливого теракту на ЗАЕС - Дмитро Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Росії надішлють попередження про те, що буде, якщо вона вдасться до теракту на Запорізькій АЕС.

Про це глава української дипломатії заявив в інтерв’ю Суспільному, передає Укрінформ.

«Зараз відбуватиметься багато тихої дипломатичної роботи, і думаю, Росії надішлють попередження про те, що буде, якщо вона вдасться до цього кроку. Чи дослухається РФ – це вже інше питання», – сказав Кулеба.

Читайте також: Кулеба і Столтенберг обговорили зміст рішення НАТО про перспективи членства України

Він зауважив, що Україна не втомлюється повторювати, що найкращий спосіб запобігти майбутнім трагедіям, створеним Росією, – це дати Україні зброю, необхідну для того, щоб вигнати РФ з території України.

«Маємо розуміння, що поки Росія контролюватиме хоча б один квадратний метр нашої землі, вона матиме простір цього квадратного метра, щоб влаштовувати трагедії», – пояснив міністр.

За словами глави МЗС, він розповідав різним людям під час свого візиту до Лондона, що Росія створює ескалацію незалежно від того, робить щось опонент чи ні. «Тому найкраще, що ви можете зробити, – дати нам зброю, щоб вигнати РФ з України», – говорить Кулеба своїм співрозмовникам.

Читайте також: Україна зібрала нові докази щодо свідомого злочину росіян з підриву Каховської ГЕС – Зеленський

Як повідомлялося, 20 червня керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що росіяни замінували охолоджувач на Запорізькій АЕС, і якщо його буде виведено із ладу, то існує значна імовірність того, що будуть великі проблеми.

22 червня Президент Володимир Зеленський у відеозверненні заявив, що РФ розглядає сценарій влаштування теракту на Запорізькій атомній електростанції та все підготувала для цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-