Зеленський: Той, хто в Росії віддав наказ знищити Каховську ГЕС, розумів, що робить

Зеленський: Той, хто в Росії віддав наказ знищити Каховську ГЕС, розумів, що робить

Укрінформ
Той, хто в Росії віддав наказ на знищення Каховської ГЕС і водосховища, розумів наслідки своїх дій, які залишать регіони без питної води й перетворять тисячі гектарів родючих ґрунтів на пустелю.

Про це зазначив Президент Володимир Зеленський в онлайн-зверненні до Організації американських держав, повідомляє Укрінформ.

«Той, хто в Росії віддав наказ на знищення дамби й Каховського водосховища, розумів, що робить. Розумів, що залишить цілі регіони нашої країни без питної води. Розумів, що тисячі й тисячі гектарів родючих ґрунтів стануть пустелею. Не дай, Боже, нікому у світі зіткнутися з таким злочином», - сказав Зеленський.

Глава держави наголосив, що Росія не зупиняється навіть перед катастрофічними злочинами екоциду, адже росіяни підірвали дамбу та інші споруди Каховської гідроелектростанції й знищили одне з найбільших водосховищ Європи, свідомо затопивши величезну територію, залишивши десятки міст і сіл під водою.

Читайте також: На Херсонщині залишаються підтопленими 20 населених пунктів

«Але попри цей та всі інші російські теракти, ми все ж штовхаємо агресора до поразки – і силою зброї, і силою дипломатії», - запевнив Президент.

Як повідомлялося, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-