На Херсонщині залишаються підтопленими 20 населених пунктів

На Херсонщині залишаються підтопленими 20 населених пунктів

Укрінформ
На Херсонщині станом на ранок 22 червня залишаються підтопленими 20 населених пунктів – 3 на правобережжі та 17 – на лівобережжі.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Херсонська ОВА.

Зазначається, що середній рівень води становить 0,45 м, на правому березі затоплено 214 будинків.

Рівень води у Дніпрі у створі поста «Херсон» за добу знизився на 9 см і становить 0,45 м за балтійською системою,  повідомляє у Телеграмі ПрАТ «Укргідроенерго».

«Середній рівень нижнього б’єфу біля греблі Дніпровської ГЕС становить 12,96 м БС. За інформацією Укргідромедцентру у створі поста «Херсон» за добу рівень води знизився на 9 см. І станом на 8:00 22 червня становить - 0,45 м БС», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: на Херсонщині комісії розпочали огляд пошкодженого і зруйнованого житла

Зазначається, що продовжується робота над проєктом зведення тимчасових водопідпірних споруд (перемичок) Каховського водосховища після деокупації.

Передбачається, що за рахунок будівництва водопідпірних перемичок висотою 16-17 метрів, які відгородять зруйновані вибухами водозливну греблю, будівлю ГЕС та ґрунтову греблю, вдасться забезпечити рівень Каховського водосховища з проміжною позначкою 12,7 метрів.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

ЗСУ восени визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-