Підрив Каховської ГЕС: на Херсонщині комісії розпочали огляд пошкодженого і зруйнованого житла

Підрив Каховської ГЕС: на Херсонщині комісії розпочали огляд пошкодженого і зруйнованого житла

Укрінформ
У Херсонській області розпочали роботу комісії з обстеження житла, пошкодженого або зруйнованого внаслідок підриву Каховської ГЕС. Вони створені при органах місцевої влади у 8 громадах, які найбільше постраждали від затоплення.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Уряд виділив понад 980 млн грн на відбудову житла, затопленого внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. Головним розпорядником коштів стала Херсонська ОВА. Для пошкодженого житла грошову допомогу можна буде отримати за допомогою послуги єВідновлення. Для цього заяви подаються через застосунок Дія», - йдеться в повідомленні.

Комісії створені 8 громадах регіону: Білозерська, Дар’ївська, Калинівська, Новокаховська, Станіславська, Тягинська, Херсонська та Чорнобаївська сільська військова адміністрація. Вони відповідатимуть за обстеження будинків, складання актів, внесення результатів обстеження до Реєстру пошкодженого та знищеного майна, а також за розрахунок сум компенсацій.

Читайте також: Руйнування будинків у підтопленій Голій Пристані катастрофічні, під завалами залишаються тіла

В міністерстві додали, що до вступу в дію постійного порядку надання компенсацій за знищене житло поки буде працювати тимчасова спрощена процедура. Подання заяв відбуватиметься в паперовому вигляді безпосередньо через представників органів місцевого самоврядування, а також з 15 липня – через застосунок Дія.

Як повідомляв Укрінформ, наразі на Херсонщині залишаються підтопленими 20 населених пунктів, із них 17 - на тимчасово захопленій території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-