Росіяни замінували охолоджувач на ЗАЕС - Буданов

Росіяни замінували охолоджувач на ЗАЕС - Буданов

Укрінформ
Росіяни замінували охолоджувач на Запорізькій АЕС, і якщо його буде виведено із ладу, то існує значна імовірність того, що будуть великі проблеми.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» поінформував керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, передає Укрінформ.

Відповідаючи на запитання, чи є на ЗАЕС загроза аварії, він уточнив, що, на жаль, станом на зараз насправді певна загроза існує.

«Перш за все ЗАЕС як знаходилася, так і знаходиться під тимчасовим контролем окупаційних військ. І правда – у тому, що знищивши греблю, вони зруйнували нормальний доступ води до охолоджувачів, які працюють на Запорізькій АЕС. Але друге і найстрашніше – те, що за цей час ЗАЕС була додатково замінована. І що найстрашніше – замінований саме охолоджувач», – сказав керівник ГУР.

Читайте також: Гендиректор МАГАТЕ закликав не перетворювати ЗАЕС на військову базу

За словами очільника воєнної розвідки, якщо росіяни виведуть охолоджувач із ладу шляхом підриву, то є велика імовірність того, що будуть значні проблеми.

Відповідаючи на запитання, чи пов’язував би він заяву президента США Джо Байдена про те, що росіяни можуть застосувати ядерну зброю, із тим, що відбувається на ЗАЕС, Буданов сказав, що ні.

Читайте також: Буданов висміяв російські фейки про начебто його загибель чи поранення

«Особисто я не пов’язував би. Вважаю, що ці фактори між собою не зв’язані абсолютно ніяк. Ми тут з вами говоримо про різні речі: ризик застосування ядерної зброї і штучна техногенна катастрофа», – поінформував він.

Як повідомлялося, у ГУР заявили, що Росія продовжує тактику ядерного шантажу, використовуючи окуповану Запорізьку атомну електростанцію, а також територію Білорусі, де можливе розміщення російської ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-