Гендиректор МАГАТЕ закликав не перетворювати ЗАЕС на військову базу

Гендиректор МАГАТЕ закликав не перетворювати ЗАЕС на військову базу

Відео
Укрінформ
Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі під час візиту на захоплену росіянами Запорізьку атомну електростанцію закликав не використовувати АЕС як військову базу.

Як передає Укрінформ, відповідне відео опубліковане у Твіттері Гроссі.

"Не атакуйте станцію, не атакуйте зі станції, не перетворюйте станцію на військову базу, не переривайте зовнішні джерела електропостачання та інше. Це – ті речі, які мають бути дотримані", - заявив гендиректор МАГАТЕ.

Читайте також: Росія хоче підірвати ЗАЕС, щоб світ тиснув на Україну з вимогою зупинити конфлікт – Зеленський

Він додав, що присутні на ЗАЕС експерти постійної місії Агентства моніторитимуть дотримання цих принципів та інформуватимуть міжнародну спільноту.

"Ми зібрали чимало інформації для оцінки ситуації і продовжимо моніторити ситуацію, щоб допомогти запобігти ядерній аварії", - заявив Гроссі.

Як повідомляв Укрінформ, 15 червня гендиректор МАГАТЕ відвідав тимчасово захоплену російськими військами Запорізьку АЕС з метою оцінки наслідків підриву Каховської греблі на безпеку станції.

Читайте також: МАГАТЕ продовжить уважно стежити за ставком-охолоджувачем ЗАЕС – Гроссі

Під час перебування на АЕС він повідомив, що дуже важливо, щоб рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС підтримувався таким, як він є зараз. За його словами, АЕС може певний час перебувати в безпеці, станція працюватиме над поповненням води, щоб її безпекові функції могли нормально працювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-