Пригожин направив російському міноборони свій варіант «контракту» з найманцями - розвідка Британії

Пригожин направив російському міноборони свій варіант «контракту» з найманцями - розвідка Британії

Укрінформ
Власник ПВК «Вагнер» передав російському міністерству оборони «контракт» власної розробки, на умовах якого його найманці виконуватимуть накази офіційного військового керівництва.

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

«У понеділок, 19 червня 2023 року, власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що чекає відповіді від міноборони Росії щодо «контракту» власної розробки, який він передав у відомство три дні тому», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це сталося після ультиматуму міноборони терористичному ПВК та іншим «добровольчим формуванням» підписати контракти з російським оборонним відомством до 1 липня 2023 року.

«Хоча зміст документа Пригожина не був оприлюднений, акт його передачі підвищує ставки та, швидше за все, є черговою навмисною спробою підірвати авторитет офіційної військової влади», – вважають у розвідці Британії.

Також підкреслюється, що тон Пригожина щодо міноборони РФ став однозначно конфронтаційним, і у міністерстві вважають це «дуже прикрим на тлі його боротьби з контрнаступом України».

Читайте також: Із фронту тіла «вагнерівців» вивозять КАМАЗами – перехоплення

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Росії Сергій Шойгу підписав наказ, згідно з яким усі "добровольчі загони", які перебувають на фронті, мають до 1 липня укласти контракти з оборонним відомством.

Власник групи "Вагнер" Пригожин відмовився підписувати контракти з російським військовим відомством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-