У Міноборони розповіли про ORBITAL - британську операцію з навчання українських воїнів

У Міноборони розповіли про ORBITAL - британську операцію з навчання українських воїнів

Укрінформ
Британська операція ORBITAL є заохочувальним прикладом для інших партнерів залучати до навчань українських воїнів для наближення спільної перемоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Телеграмі Міністерство оборони України з посиланням на коментар заступника очільника відомства Олександра Поліщука.

Заступник міністра підкреслив відчутну системну і незмінну підтримку партнерів із Великої Британії. За його словами, “зокрема, вагомою є допомога озброєнням і військовою технікою, де наші британські друзі відіграють одну з провідних ролей”.

Не менш дієвою є підготовка особового складу, який зараз на полі бою звільняє українську землю від російських окупантів.

Як зауважив Поліщук, у рамках багатонаціональної навчальної операції INTERFLEX, розпочатої минулого року за лідируючої ролі інструкторів ORBITAL, пройшли навчання тисячі захисників і захисниць України.

За його словами, підготовка відбувалась під керівництвом британських інструкторів безпосередньо у Великій Британії на різних зразках озброєння та військової техніки.

“Британські колеги підготували цілісні українські підрозділи на бойовій техніці західних зразків - броньованих машинах різного типу, РСЗВ та артилерії, засобах ППО, БпЛА”, - наголосив заступник міністра оборони.

Читайте також: Міноборони Британії показало, як українці опановують нову бронетехніку

Як повідомлялося, операція INTERFLEX - це навчальна програма, яка призначена для новобранців Збройних сил України із невеликим або без попереднього військового досвіду.

У реалізації багатонаціональної навчальної операції INTERFLEX у 2023 році заплановано підготувати близько 20 тисяч українських військовослужбовців та військовослужбовець ЗСУ.

Тренування проводиться на об’єктах навчально-матеріальної бази Міністерства оборони Великої Британії. Кожний навчальний курс триває п’ять тижнів і проводиться під загальним керівництвом 11-ї Бригади сприяння силам безпеки Сухопутних військ ЗС Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-