Бельгія передасть Україні танки Leopard та бронетранспортери М113

Бельгія передасть Україні танки Leopard та бронетранспортери М113

Укрінформ
У новому пакеті військової допомоги Бельгія передасть Україні бронетранспортери М113.

Як передає Укрінформ з посиланням на DW та бельгійський державний ресурс RTBF, про передачу таких машин, а також чотирьох танків Leopard 2, повідомила міністр оборони Бельгії Людівін Дедонде.

Зазначається, що Уряд Бельгії у п'ятницю, 16 червня, схвалив 15-й пакет військової допомоги для України обсягом 11 млн євро.

Читайте також: Данія погодилась навчати українських пілотів F-16 на своїй авіабазі

Ці гроші спрямують на передачу Україні гусеничних бронетранспортерів М113, які бельгійська армія зняла з озброєння більш як десять років тому. Перед відправкою в Україну їх приведуть у робочий стан, однак Дедонде не уточнила, яку саме кількість техніки буде передано Україні.

Також вона наголосила, що військова допомога Бельгії є частиною координації між країнами НАТО, що входять до Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн"), і відповідає конкретним запитам України.

Читайте також: Данія і Нідерланди профінансують поставки додаткових танків Leopard Україні

«Підтримка України – це не змагання між країнами-партнерами, а результат узгодженого підходу, спрямованого на якомога краще задоволення потреб на місцях. Цей новий пакет допомоги повністю відповідає цій логіці», – зазначила міністр.

Нагадаємо: 9 червня Бельгія оголосила про передачу Україні партії 105-мм артилерійських снарядів на суму 32,4 млн євро. З урахуванням цієї поставки загальна сума військової допомоги Бельгії Україні сягне 306 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-