Болгарія хоче допомогти Україні боєприпасами

Болгарія хоче допомогти Україні боєприпасами

Укрінформ
Болгарія хоче долучитись до ініціативи ЄС з надання Україні мільйона артилерійських снарядів упродовж року

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Як зазначається, Болгарія — одна з двох країн ЄС, окрім нейтральної Ірландії, які не долучились до спільної закупівлі боєприпасів для України через Європейську оборонну агенцію (EDA). Тепер очільник болгарського міноборони хоче переглянути це рішення.

«Новий міністр оборони Болгарії заявив, що країна прагне посилити підтримку зусиль ЄС щодо постачання Україні боєприпасів, необхідних для продовження боротьби з військами Москви», - йдеться у повідомленні.

«Ми дуже чітко прагнемо приєднатися до цієї коаліції», — сказав Тодор Тагарєв в інтерв’ю виданню.

«Думаю, ми зможемо забезпечити Україну частиною необхідних боєприпасів», - додав він.

Він пояснив, що перевага формального приєднання Софії до коаліції полягає в тому, що Болгарія з радянських часів традиційно спеціалізувалася на виробництві стрілецької зброї, легких озброєнь та боєприпасів.

Читайте також: Кулеба запросив Болгарію приєднатися до коаліції зі створення трибуналу для РФ

«Поки не було жодного політичного рішення, - сказав урядовець, - але ми, безумовно, докладемо зусиль, і я вірю, що ми знайдемо спосіб», - зазначив Тагарєв.

Україну також «обов’язково» слід допустити до НАТО, «коли дозволять умови», – додав він, тобто, щойно війна з Росією закінчиться.

Як повідомляв Укрінформ, парламент Болгарії у вівторок, 6 червня, затвердив склад нового уряду. Прем'єр-міністром 132-ма голосами обрано Николая Денкова, 69 депутатів проголосували проти.

Згідно з коаліційною домовленістю між двома найбільшими парламентськими партіями «ГЕРБ» та «Ми продовжуємо зміни - Демократична Болгарія», Денков очолюватиме уряд впродовж дев’яти місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-