Українці мають можливість відновити пошкоджену техніку і повернути її у бій — Остін

Українці мають можливість відновити пошкоджену техніку і повернути її у бій — Остін

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін вважає бойові втрати переданої Україні техніки неминучими наслідками війни та впевнений, що ЗСУ мають великий й потужний потенціал бойової техніки.

Про це він сказав у четвер на пресконференції в Брюсселі за підсумками засідання у форматі «Рамштайн», передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується бойових втрат техніки та озброєння – це війна. Тож ми знаємо, що бойових втрат зазнаватимуть обидві сторони. І що важливо, українці мають можливість відновити техніку, яка була пошкоджена, відремонтувати її, ми можемо повернути цю техніку назад у бій», - зазначив глава Пентагону.

Читайте також: Росія програє війну, якщо контрнаступ України вдасться – Зеленський

Він також зауважив, що російська пропаганда у притаманній їй манері перебільшує наслідки таких втрат з українського боку.

«Росіяни показали нам ті самі п’ять машин, приблизно тисячу разів із десяти різних ракурсів. Але, якщо відверто, українці ще мають великий потенціал боєздатності, бойової потужності», - підкреслив Остін.

Міністр оборони США також висловив очікування, що в Україні продовжуватимуться бої, і перемогу визначатиме не в останню чергу логістика й поставки. Тож, за його словами, США й інші країни зосереджені на тому, щоб продовжувати забезпечення України всім необхідним для її успіху.

Читайте також: Маляр показала бронемашину Bradley та її екіпаж після влучання з «Града»

Як повідомляв Укрінформ, у четвер у Брюсселі відбулося 13-те засідання Контактної групи з питань оборони України, у так званому форматі «Рамштайн» за участі близько 50 країн.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-