Українських солдатів готують на трьох континентах — генерал Міллі

Українських солдатів готують на трьох континентах — генерал Міллі

Укрінформ
Навчання українських солдатів є важливою частиною допомоги західних партнерів, які підготували вже 60 тисяч бійців.

Такі дані навів голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі на пресконференції з міністром оборони США Ллойдом Остіном після завершення зустрічі у форматі «Рамштайн», передає кореспондент Укрінформу.

«У рамках глобальних зусиль прямо зараз проходить навчання для понад 6 тисяч українців: на 40 різних тренувальних полігонах, на 65 курсах в 33 країнах на трьох континентах. Все це відбувається зараз», - заявив Міллі.

Він зауважив, що загалом з початку війни партнери підготували понад 60 тисяч українців. Лише США підготували понад 11 тисяч військових з України, зараз проходять навчання 3 батальйони, один з яких – танковий.

Говорячи про нинішній контрнаступ України, Міллі назвав його «дуже важкою битвою». ЗСУ, за його оцінкою, поступово просуваються вперед, але робити висновки зарано. При цьому генерал відзначив дуже високий моральних дух українських солдатів на відміну від російських.

Війна динамічна, вона є змаганням волі, але можна бути впевненими, що готовність українців захищати свою землю і свободу, їх мужність і майстерність переможуть, додав Міллі.

Щодня українці борються не лише зброєю, а й своїм залізним непереможним духом, підкреслив воєначальник.

Він зауважив, що Контактна група надає Україні інструменти, які допоможуть досягти успіху. Міллі запевнив, що партнери підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно.

«Ми продовжимо надавати масштабну та широку підтримку від сучасних видів озброєнь до даних розвідки та навчання українських сил», - сказав американський генерал. Він нагадав про нові пакети допомоги, оголошені його державою минулого тижня.

Читайте також: Остін оголосив про мільярдні внески країн групи «Рамштайн» у зміцнення оборони України

Як повідомлялося, зустріч у форматі «Рамштайн» 15 червня стала 13-ю за рахунком. Вона проходила у Брюсселі.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-