На «Рамштайні» заслухали плани підготовки українських військових на літаках і танках

На «Рамштайні» заслухали плани підготовки українських військових на літаках і танках

Укрінформ
Учасники засідання «Рамштайн-13» заслухали плани Європейського командування США, а також окремих країн Європи щодо підготовки воїнів ЗСУ на літаках, танках та інших платформах, а також щодо забезпечення дієздатності переданого озброєння.

Про це повідомив за підсумками засідання в Брюсселі міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Крім (інформаційних – ред.) брифінгів по Україні, ми заслухали лідерів Європейського командування США, і вони поінформували нас про майбутні плани навчання, а також про зусилля щодо обслуговування й підтримки озброєння, яке ми вже надали», – зауважив Остін.

Читайте також: Тренування українських пілотів дозволяє готувати постачання літаків – Столтенберг

Крім того, за його словами, йшлося про те щоби забезпечити Україну можливостями самостійно обслуговувати західні озброєння в майбутньому.

«Ми також чули від наших друзів з Німеччини й Польщі про їхні зусилля щодо підтримки нових українських танків Leopard. А наші колеги з Нідерландів і Данії поділилися прогресом, якого вони досягли в планах підготовки українських пілотів на винищувачах четвертого покоління, включно з F-16», – зауважив Остін.

Читайте також: Українських солдатів готують на трьох континентах — генерал Міллі

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США у четвер оголосив підсумки засідання Контактної групи з питань оборони України. За його словами, Сполучені Штати, Канада, Британія, Данія, Нідерланди, Італія, Норвегія, Німеччина заявили про нові зобов’язання щодо посилення оборонних можливостей ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-