Українські військові просунулися у районі Вугледара на кілометр — Сили оборони

Українські військові просунулися у районі Вугледара на кілометр — Сили оборони

Укрінформ
Під Вугледаром Сили оборони Таврійського напрямку просунулись вперед на відстань до 1 км.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

«У рамках оборонної операції в районі міста Вугледар тривають заходи тактичного положення. Так, наші підрозділи і війська просунулись у бік противника до 1 км», - поінформував речник.

Водночас, за його словами, ворог обстріляв Вугледар, Водяне, Курахове, Максимівку, Єлизаветівку, Причистівку, Вемівку, Велику Новосілку, Вільне поле. Крім того, ворог завдав авіаудару поблизу н.п. Золота Нива. Найбільше штурмів ворог здійснив на Мар'їнському напрямку – 13, на Авдіївському – 9, на Вугледарському – 2.

Читайте також: У Волноваському районі йдуть активні бої з просуванням ЗСУ — військова адміністрація

В цілому на Донеччині напередодні вдень відбулося 25 бойових зіткнень, вночі – 7. Підрозділи ракетних військ та артилерії сил оборони Таврійського напрямку за добу виконали 1 577 вогневих завдань

За словами речника, станом на ранок орієнтовні втрати ворога на Таврійському напрямку становили: 34 вбитими, 85 пораненими, у полоні – 5. Також знищено 2 склади боєприпасів та 9 одиниць ворожого ОВТ.

Загалом за минулу добу знищено та пошкоджено 59 одиниць військової техніки противника. Зокрема, вертоліт Ка-52, 14 танків, 10 одиниць БМП, 6 ББМ, МТЛБ, гаубиця 2С19 “Мста-С”, гаубиця 2А65 “Мста-Б”, протитанковий ракетний комплекс “Корнет”, самохідна артилерійська установка 2С1“Гвоздика”, комплекс РЕБ, 3 БпЛА “Zala”, БпЛА “Орлан-10”, БпЛА “Орлан-30”.

Читайте також: На Оріхівському напрямку підрозділи Нацгвардії просунулися до 1500 метрів

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 15 червня 2023 року ліквідували близько 217 тисяч 910 російських загарбників, з них 580 - за минулу добу.

Фото: libkos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-