ВМС Китаю проводять навчання з бойовими стрільбами поблизу північних кордонів Тайваню

ВМС Китаю проводять навчання з бойовими стрільбами поблизу північних кордонів Тайваню

Укрінформ
Китайські ВМС проводять у Східно-Китайському морі поблизу північних кордонів Тайваню військові навчання, що включають бойові стрільби з озброєння військових кораблів.

Про це, як передає Укрінформ, повідомляє Reuters.

Хоча Китай регулярно проводить військові навчання вздовж різних ділянок свого узбережжя, найбільшу увагу привертають ті, на яких китайські військові, ймовірно, тренуються проводити операції проти Тайваню.

Адміністрація морської безпеки Китаю опублікувала попередження про зону, заборонену для плавання, в морському районі біля міста Тайчжоу в східній провінції Чжецзян впродовж усієї доби у вівторок, попередивши про проведення там навчань флоту з бойовою стрільбою з військових кораблів.

Означений район навчань межує з групою островів Дачен, які Тайвань контролював до 1955 року, коли китайські війська захопили їх у результаті важких боїв.

Наразі Тайвань зберігає контроль над островами Мацу та Кінмень неподалік узбережжя сусідньої з Чжецзян провінції Фуцзянь, поблизу яких ВМС Китаю регулярно проводять агресивні військові маневри.

Сьогодні, в середу, китайські військові продовжать тренування в іншій північній частині Східно-Китайського моря, віддаленіше від Тайваню.

Нинішні навчання китайських ВМС у Східно-Китайському морі збігаються з чотиристоронніми військово-морськими навчаннями у Філіппінському морі за участю США, Японії, Канади та Франції, які почалися в п’ятницю, 9 червня.

Читайте також: США готують плани евакуації своїх громадян із Тайваню на досвіді війни в Україні - ЗМІ

В цих багатосторонніх навчаннях беруть участь дві авіаносні ударні групи на чолі з американськими авіаносцями USS Nimitz і USS Ronald Reagan, які діють спільно вперше з червня 2020 року.

Як повідомляв Укрінформ, збройні сили Тайваню випустили оновлений довідник з цивільної оборони, який вперше містить розділ про те, як відрізняти китайських та тайванських військових на основі їхніх уніформ, камуфляжу та знаків розрізнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-