Столтенберг бачить ознаки успіху в наступі України

Столтенберг бачить ознаки успіху в наступі України

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг побачив перші ознаки успіху у наступальній операції, яку розпочали ЗСУ з метою звільнення тимчасово окупованих територій України.

Як повідомляє Укрінформ, такий коментар Єнс Столтенберг зробив для американського видання «USA Today».

«Ми маємо бути готовими до того, що цей наступ буде кривавим і дуже важким. Росіяни мали час для того, щоб звести доволі важкі лінії оборони, і їх прорив є важким завданням… Але ми бачили, що українці мають мужність та рішучість, щоб звільняти землі… та виштовхувати росіян», - цитує видання вислів керівника НАТО.

Як зазначається у виданні, Столтенберг став одним з перших офіційних осіб Заходу, який помітив ознаки успіху у наступальних операціях українських сил на сході та на півдні країни, де від російських загарбників були звільнені кілька невеликих міст та селищ.

Читайте також: Сили оборони України пішли у наступ та почали повертати свої території – Столтенберг

«Хоча наразі надто рано передбачати підсумок заглиблювання у російську оборону, ранні стадії цієї битви дозволяють припускати, що мільярди (доларів – ред.), які США та коаліція за їх лідерства інвестували в обладнання та у тренування українських сил, надали їм західне озброєння та навчили його використовувати, вже дають результат», - йдеться у публікації.

Як вже повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перебуває з візитом у США, де обговорює підготовку до наступного саміту Альянсу, що має відбутися 11-12 липня у Вільнюсі. Сьогодні керівник Альянсу провів переговори з Держсекретарем Ентоні Блінкеном, запланована також його зустріч з президентом США Джо Байденом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-