Росії доправляють великі партії іранських дронів через Каспійське море - британська розвідка

Росії доправляють великі партії іранських дронів через Каспійське море - британська розвідка

Укрінформ
Упродовж останніх місяців Москва працювала над забезпеченням довгострокових та великого обсягу постачання безпілотних літальних апаратів з Ірану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Tвіттері.

"Останніми місяцями Росія, ймовірно, працювала над забезпеченням довготермінових великих поставок безпілотних літальних апаратів односторонньої дії (OWA-UAV). Надаючи таку зброю, Іран порушує резолюцію 2231 Ради Безпеки ООН", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Москва, ймовірно, перейшла від отримання невеликих партій іранських БПЛА повітряним транспортом до більших партій, які доставляються кораблями з Ірану через Каспійське море.

Згідно з даними британської розвідки, цей міжнародний транзитний коридор Північ-Південь набув значно більшого значення після вторгнення до України. Він дозволяє РФ отримати доступ до азіатських ринків, зокрема до поставок зброї, способами, які, як вона сподівається, менш вразливі для міжнародних санкцій.

Москва також працює над запуском внутрішнього виробництва БПЛА-камікадзе, майже напевно за підтримки Ірану.

"Росія, швидше за все, інвестує у БПЛА, тому що вони забезпечують Росії відносно дешевий ударний потенціал великої дальності в той час, коли вона витратила більшу частину своїх запасів крилатих ракет в Україні", - йдеться у звіті британського Міноборони.

Читайте також: Росіяни хочуть, аби ми витратили на «шахеди» зенітні ракети — Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, уночі 13 червня під час чергової ракетної атаки ворог випустив 14 крилатих ракет, 11 з яких було знищено силами ППО. Також ліквідовано один ударний дрон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-