Україна просить Німеччину передати додаткові танки

Україна просить Німеччину передати додаткові танки

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник просить Німеччину передати більше танків німецького виробництва.

Про це дипломат повідомив виданню Tagesspiegel, передає Укрінформ.

«Українській армії вкрай необхідно більше західних бойових танків, бойових машин піхоти та іншої бронетехніки… Кожен Leopard 2 буквально на вагу золота для наступу», - заявив дипломат.

На його думку, Бундесвер у змозі передати таку техніку зі свої запасів, що перевищують 300 танків. Отже, вважає заступник міністра, нинішню кількість у 18 переданих танків можна було б «потроїти, не ставлячи під загрозу здатність Німеччини захистити себе».

Також Мельник попросив передати Україні «ще 60 БМП Marder».

Окрім того, дипломат нагадав про прохання до Бундесверу передати Україні десять відсотків бронетранспортерів Puma із запасів Бундесверу (які загалом становлять 350), колісних броньованих машин Boxer (400), бронетранспортних машин Fuchs (900) або бронетранспортерів Fennek (220). Він також поновив заклик передати крилаті ракети Taurus.

Читайте також: Глава Rheinmetall розповів, як німецька техніка показала себе на полі бою в Україні

За словами заступника глави МЗС, Україна також очікує «на стратегічне рішення Німеччини про активну участь у коаліції винищувачів».

Зазначається, що заступника глави МЗС, експосла України в ФРН уже підтримали деякі німецькі політики.

Як повідомлялося, 10 червня Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні тривають контрнаступальні й оборонні дії, командувачі всіх напрямків налаштовані позитивно. Упродовж останніх днів українські військові звільнили кілька населених пунктів на Донеччині, серед яких Благодатне, Макарівку, Сторожеве.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-