Глава Rheinmetall розповів, як німецька техніка показала себе на полі бою в Україні

Глава Rheinmetall розповів, як німецька техніка показала себе на полі бою в Україні

Укрінформ
Відгуки українських військових про поставлене німецьке озброєння дуже позитивні, а з самохідної артилерійської установки PzH2000 вони роблять до 20 тисяч пострілів, хоча ствол рекомендується міняти після 4500 пострілів.

Як передає Укрінформ, про це заявив в інтерв’ю RNDкерівник німецького оборонного концерну Rheinmetall Армін Паппергер.

"Відгуки українців про німецьку зброю дуже позитивні. Взяти хоча б самохідну гаубицю PzH2000, шасі та системи озброєння якої були поставлені компанією Rheinmetall. Взагалі то ми говоримо, що ствол потрібно міняти приблизно після 4500 пострілів. Але українці вистрілюють до 20 000 пострілів, що фактично неможливо. Інші стволи вже давно б тріснули", - прокоментував Паппергер питання про те, як німецька техніка показала себе на полі бою в Україні.

За його словами, російська війна проти України відіграла головну роль у нинішньому зростанні Rheinmetall. "Велика частина нашого зростання пов'язана з жахливою війною в Україні. Жодна країна в Європі не є добре підготовленою у випадку вторгнення агресора. Уряди це зрозуміли, тому попит на нашу продукцію зростає", - сказав він.

Читайте також: В Укроборонпромі розповіли про створення спільного підприємства з Rheinmetall

Паппергер зазначив, що у 2023 році концерн очікує багато контрактів: "Зараз ми ведемо переговори про кілька дуже великих контрактів: танки, боєприпаси, скоро протиповітряна оборона – і літаки. Мова йде про довгі строки і багато мільярдів євро".

Також Rheinmetall займається розширення своїх потужностей з виробництва боєприпасів.

"У нас найбільші виробничі потужності у світі з виробництва танкових боєприпасів. Там немає жодних проблем. Інша ситуація з артилерійськими боєприпасами калібру 155 міліметрів. Наразі ми можемо виробляти 450 тис. таких боєприпасів на рік, але лише Україні потрібно до мільйона. З іспанським виробником Expal, який ми плануємо придбати влітку, ми розширимо наші спільні потужності до 600 тис. снарядів у майбутньому", - повідомив він.

Коментуючи питання про те, чи буде виконана обіцянка ЄС надати Україні мільйон артилерійських боєприпасів протягом року, Паппергер заявив, що "в короткостроковій перспективі Україна отримає мільйон артилерійських боєприпасів лише в тому випадку, якщо європейські армії нададуть свої запаси".

Читайте також: Керівник Rheinmetall розкрив деталі українсько-німецького виробництва броньованої техніки

"З промислового боку ми працюємо над збільшенням виробничих потужностей. Наймаємо персонал, відновлюємо законсервоване обладнання, будуємо нові ланцюги постачання. Проте знадобиться шість-десять років, щоб заповнити всі європейські склади боєприпасів", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, ДК "Укроборонпром" уклав стратегічну угоду з одним зі світових лідерів оборонної галузі – німецьким концерном Rheinmetall. Наразі триває юридична процедура створення спільного підприємства, на базі якого відбуватиметься розробка перспективних зразків озброєння й військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-