На чотирьох напрямках фронту тривають важкі бої

На чотирьох напрямках фронту тривають важкі бої

Дані Генштабу
Укрінформ
Війська РФ зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, тривають важкі бої.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 неділі, 11 червня. 

За даними Генштабу, протягом доби на згаданих ділянках фронту відбулися 19 бойових зіткнень.

Усього за добу авіація Сил оборони України здійснила шість ударів по районах зосередження особового складу ворога. Підрозділи українських ракетних військ й артилерії зі свого боку уразили два пункти управління, два артилерійські підрозділи на вогневих позиціях і радіолокаційну станцію загарбників.

Росіяни вночі 11 червня завдали по Україні чергового масованого удару із застосуванням іранських ударних дронів типу Shahed-131/136. Загалом протягом доби ворог здійснив 25 авіаційних ударів і близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах.

У Генштабі наголошують: імовірність здійснення ворогом ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Читайте також: На Таврійському напрямку за добу знищили майже п’ять рот росіян

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію Росії проти України, на полігонах республіки триває підготовка окремих російських підрозділів.

На Сіверському і Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах. Білопілля Сумської області і Колонтаїв Харківської області протягом доби зазнали від загарбників авіаційних ударів.

Із застосуванням мінометів і артилерії росіяни обстріляли Середину-Буду, Фотовиж й Олександрівку Сумської області, Івашки, Ветеринарне, Стрілечу, Тернову, Старицю, Гатище, Вовчанськ, Кругле, Бударки, Бузове, Чугунівку й Амбарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку російська авіація вдарила по району Берестового Харківської області. Артилерійських і мінометних ударів ворог завдав по Кам’янці, Фиголівці, Дворічній, Западному, Кислівці, Табаївці й Берестовому Харківської області та по Новоселівському Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом доби війська РФ вели безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки, з авіації били по Невському Луганської, Іванівці і Торському Донецької області.

Артилерійських ударів від російської армії зазнали Невське, Новоселівське й Білогорівка Луганської області, Ямполівка, Торське, Верхньокам’янське і Спірне Донецької області.

Читайте також: У Силах оборони розповіли про визволення Благодатного

На Бахмутському напрямку загарбники завдали авіаційних ударів у районі Торецька Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони Роздолівки, Васюківки, Оріхово-Василівки, Іванівського, Білої Гори, Дружби, Торецька, Залізного та Північного Донецької області.

На Авдіївському напрямку росіяни проводили наступальні дії в напрямку Авдіївки, однак успіху не мали, там же завдали авіаційних ударів. Артилерійські обстріли ворог вчинив по районах Орлівки, Авдіївки, Сєверного, Первомайського, Карлівки й Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони відбили всі 12 ворожих атак у районі Мар’їнки. Водночас загарбники вдарили з артилерії біля Красногорівки, Гострого, Георгіївки, Мар’їнки, Побєди й Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку війська РФ завдали авіаційних ударів у районах Золотої Ниви, Благодатного та Нескучного Донецької області, обстріляв Водяне й Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія продовжує вести оборонні дії. У районах Новоберислава і Козацького Херсонської області ворог завдав авіаційних ударів.

Читайте також: Сили оборони за минулу добу знищили 980 російських загарбників

З артилерії загарбники обстріляли, зокрема, Времівку, Новосілку, Зелене Поле та Новопіль Донецької області, Ольгівське, Малинівку, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір’я, Малі Щербаки, Степове та Кам'янське Запорізької області, а також Очаків Миколаївської області.

Встановлено, що серед мобілізованого особового складу російських військ останнім часом відзначається пригнічений настрій через нерозуміння завдань і цілей так званої "спеціальної воєнної операції". Також на моральний стан загарбників впливає невизначеність термінів залучення до бойових дій і перебування у складі Збройних сил РФ.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України у Донецькій області звільнили від російських загарбників село Благодатне і село Нескучне.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-