Через два-три місяці Україна матиме літаки F-16 – польський генерал

Через два-три місяці Україна матиме літаки F-16 – польський генерал

Укрінформ
Україна отримає винищувачі F-16 вже через 2-3 місяці. Для початку контрнаступу Україні достатньо наданих країнами НАТО літаків МіГ-29.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив польський експерт, екскомандувач сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак.

“На мою думку, через два-три місяці Україна матиме літаки F-16, оскільки українські пілоти, без сумніву, вже готові їх експлуатувати”, - зазначив Скшипчак.

Він висловив думку, що підготовка українських пілотів на F-16 “триває вже давно”, оскільки навчання пілота на літаках цього типу є довготривалим процесом. На переконання експерта, Україна перебуває на етапі, коли “українські пілоти вже майже готові використовувати F-16 у бою”. Відтак зараз має бути лише прийнято рішення, з яких країн будуть літаки. За словами генерала, літаки F-16 можуть передати США, а літаки F-18, про які останнім часом також ведеться мова, також є дуже хорошими в експлуатації.

Скшипчак висловив думку, що Україна не повинна чекати на F-16, а має здійснювати контрнаступальну операцію на тій техніці, яку вже отримала від Заходу.

“Україна отримала МіГи-29 і дасть собі раду на першому етапі контрнаступу. Зараз має бути завдано перший удар”,- підкреслив генерал.

Читайте також: Партнери готові надати F-16, але для цього потрібна інфраструктура – Зеленський

Екскомандувач сухопутних військ Польщі наголосив, що “перед самітом НАТО має статися щось, що покаже: Україна гідна довіри”.

“...Настав час довести, що українська армія, завдяки значній підтримці Заходу, у змозі розбити частину російської армії в Україні. Це той аргумент, який Зеленський (Президент України - ред.) мусить покласти 11-12 липня на столі перед Столтенбергом у Вільнюсі. Дуже важливо, що на це також чекає український народ”, - констатував Скшипчак.

Як повідомлялося, саміт НАТО у Вільнюсі відбудеться 11-12 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-