Під час перемовин про обмін Україна акцентує на поверненні з полону важкопоранених - Коордштаб

Під час перемовин про обмін Україна акцентує на поверненні з полону важкопоранених - Коордштаб

Укрінформ
Під час перемовин про обмін військовополоненими українська сторона щоразу акцентує на поверненні важкопоранених і важкохворих захисників.

Як передає Укрінформ із посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, про це заявив його представник під час зустрічі з рідними оборонців.  

Захід відбувся з ініціативи громадської організації «Штаб підтримки морської піхоти України» за участю об’єднання родин бійців 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

Під час зустрічі представник Коордштабу наголосив, що, згідно із Женевськими конвенціями, важкопоранених і важкохворих комбатантів російська сторона повинна повернути без жодних умов.

Читайте також: Росія не надає інформації про місця перебування українських полонених - Коордштаб

Так само без залучення в процеси обміну повинні бути репатрійовані діти, жінки та цивільні заручники, яких Росія незаконно утримує в місцях несвободи.

Стосовно інформації про зниклих безвісти і полонених військовослужбовців представник штабу зазначив, що такі дані збирають у різний спосіб: це й офіційне підтвердження міністерством оборони Російської Федерації через Міжнародний комітет Червоного Хреста, фото- й відеоматеріали з відкритих джерел, а також свідчення повернених з полону захисників.

Значна кількість цінних відомостей надходить від родичів, проте частина інформації має обмеження в доступі, тож розголошувати її заборонено.

Читайте також: Жодної черги на обмін не існує - Коордштаб

У Коордштабі підкреслили: самостійно оперативно-розшукових заходів вони не проводять, цим займаються відповідні уповноважені органи.

Як повідомляв Укрінформ, у Коордштабі заявили, що наявного в Україні обмінного фонду достатньо для здійснення роботи з визволення наших захисників з російського полону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-