У Білорусі перебувають близько тисячі російських військових - прикордонники

У Білорусі перебувають близько тисячі російських військових - прикордонники

Укрінформ
Створення в Білорусі необхідного наступального угруповання не відмічається.

Про це сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Обстановка на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою. Створення необхідного наступального угруповання, яке б було готове здійснити вторгнення з території Білорусі, не відмічається», - сказав речник.

За його словами, кількість російських військових, які знаходяться на території РФ і залучені переважно до процесу підготовки на полігонах, значно зменшилась. «За нашими даними їх кількість там зараз становить не більше 1000, і це значно менше, ніж було раніше», - сказав він.

Демченко нагадав, що раніше в Білорусі їх кількість коливалася на рівні 10-11 тисяч військовослужбовців, у подальшому зменшилася до 2,5 тисячі, а тепер - до однієї тисячі.

Він підкреслив, що за ситуацією пильно стежать підрозділи розвідки України, в т.ч. Державної прикордонної служби, які фіксують усе, що відбувається по той бік кордону.

Читайте також: До Білорусі поки що не перекинули ядерну зброю, лише її носії — Наєв

Не можна виключати в подальшому прибуття інших підрозділів Росії, які також проходитимуть підготовку на білоруських полігонах, оскільки Білорусь продовжує підтримувати РФ, сказав він і додав, що жодні заклики про так зване «братерство» не допоможуть білоруській стороні.

Як повідомлялось, у Державній прикордонній службі України відреагували на аудіозвернення білоруських прикордонників щодо схожості борщів та нагадали, що українці – свободолюбива нація і не будуть куштувати їх “вариво”. У ДПСУ підкреслили, що прикро мати сусідів, які, говорячи про якусь ідентичність та спорідненість, тяжіють до того, щоб бути рабами, і не мають нічого спільного з українцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-