До Білорусі поки що не перекинули ядерну зброю, лише її носії — Наєв

До Білорусі поки що не перекинули ядерну зброю, лише її носії — Наєв

Ексклюзив
Укрінформ
Російська Федерація перекинула до Білорусі поки що лише носії ядерної зброї, але це не означає, що в майбутньому вона не поставить туди саму ядерну зброю.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, перебуваючи на святкових заходах з нагоди Дня журналіста в агентстві.

"Ми відмічаємо певні дії ЗС РФ, які пов'язані з питаннями щодо можливого розміщення ядерної зброї на території Білорусі, повністю володіємо цією обстановкою, вживаємо відповідних адекватних заходів щодо зниження ризиків в межах тих сил, які у нас є", – наголосив Наєв.

Відповідаючи на запитання щодо перекидання ядерного озброєння з РФ та територію Білорусі, він повідомив: "Було здійснено перекидання носіїв таких засобів, а що стосується безпосередньо ядерної зброї, вони оголошували, що таке буде відбуватися. Станом на зараз це не відмічено, але це не означає, що це не може статися в найближчій перспективі".

Читайте також: Росіяни навмисно «вбивають» концепцію глобального ядерного стримування – ОП

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня президент країни-агресорки Володимир Путін, щодо якого МКС видав ордер на арешт, заявив, що Росія розмістить тактичну ядерну зброю у Білорусі.

Раніше, у лютому цього року, він оголосив про "призупинення" участі Москви в Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь зі США. Учасниками ДНЯЗ є майже всі держави світу, крім Ізраїлю, Індії, Пакистану та Північної Кореї.

У ЄС закликали Білорусь відмовити Росії у розміщенні ядерної зброї на своїй території.

25 травня міністри оборони Білорусі та Росії Віктор Хренін та Сергій Шойгу підписали документи щодо розміщення нестратегічної ядерної зброї на території Білорусі. Документи визначають порядок утримання російської нестратегічної ядерної зброї у спеціальному сховищі на території Республіки Білорусь.

Росія, розміщуючи нестратегічну ядерну зброю на території РБ, не передає її Білорусі, контроль над нею та рішення про застосування залишається за Москвою, заявив Шойгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-