Єврокомісія про підрив греблі Каховської ГЕС: Це нова ескалація

Єврокомісія про підрив греблі Каховської ГЕС: Це нова ескалація

Укрінформ
Підрив греблі Каховської ГЕС є черговим жахливим свідченням варварської суті розв'язаної Росією війни проти України та новим витком ескалації.

Про це заявив речник ЄС Пітер Стано на брифінгу у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Руйнування греблі у Новій Каховці є атакою на цивільну інфраструктуру та мирне населення нового, безпрецедентного рівня. Євросоюз рішуче засуджує цю варварську атаку проти такого важливого елементу інфраструктури, що має жахливі гуманітарні наслідки та наслідки для довкілля. Очевидно, що це відбувається в контексті злочинної російської агресії проти України, під час якої Путін не вагається застосовувати як зброю холод, голод та енергетику, грає у небезпечну ядерну гру з атомними станціями в Україні. Це нова ескалація, яка демонструє всю жахливу та варварську суть російської агресії проти України», - наголосив речник.

Читайте також: Данілов: Україна не має жодного відношення до підриву Каховської ГЕС

Він повідомив, що невдовзі високий представник ЄС Жозеп Боррель та єврокомісар з кризового менеджменту Янез Ленарчич оприлюднять спільну заяву, в якій буде більш докладно відображена позиція Європейського Союзу щодо руйнування греблі Каховської ГЕС загарбниками та наслідків цього злочину.

Як повідомлялося, російські окупаційні війська в ніч проти 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. ГЕС відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-