У Білорусі лишилося близько 500 військових РФ, інших перекинули в Україну – Наєв

У Білорусі лишилося близько 500 військових РФ, інших перекинули в Україну – Наєв

Ексклюзив
Укрінформ
На території Білорусі наразі перебувають близько пів тисячі російських військових, решту — перекинули воювати на схід України. Для поновлення бойового складу ворог переміщуватиме з РФ до Білорусі чергову партію мобілізованих.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, перебуваючи на святкових заходах з нагоди Дня журналіста в агентстві. 

"На території Білорусі перебуває російське угруповання військ, яке переміщується з території Російської Федерації. Станом на зараз їх близько пів тисячі осіб, і ми в подальшому очікуємо прибуття інших підрозділів, які будуть реформовані в нові військові частини. Ворог втрачає живу силу, йому необхідно поновлювати свій бойовий склад, і через це він переміщує особовий склад, окремі зразки техніки і готує на білоруських полігонах майбутні військові частини ЗС РФ", – зазначив Наєв.

Командувач також повідомив, що російське угруповання військ, яке перебувало до цього на території Білорусі, перекинуте на схід України.

Читайте також: До Білорусі поки що не перекинули ядерну зброю, лише її носії — Наєв

"Ворог був до цього вимушений перемістити всі військові частини російського угруповання військ з території Білорусі на схід нашої держави, тому що в нього не вистачало сил. Зараз він проводить заходи із заведення нових мобілізованих військовослужбовців і в подальшому буде здійснювати їх підготовку. Що стосується прикордонної смуги, то кількість сил і засобів у прикордонній смузі Білорусі не змінилася, залишається сталою", – розповів командувач. 

Як повідомляв Укрінформ, 28 травня речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що кількість російських військовослужбовців, розміщених у Білорусі, зменшилася до кількох тисяч. Раніше їх могло бути 10–11 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-