Підрив Каховської ГЕС росіянами планувався давно, рівень води був максимальним - ОП

Підрив Каховської ГЕС росіянами планувався давно, рівень води був максимальним - ОП

Укрінформ
Російські загарбники планували підрив Каховської ГЕС давно, рівень води був максимально піднятий для створення великої хвилі й затоплення великої території.

Про це зазначила радниця керівника Офісу Президента Дарія Зарівна у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Російська пропагандистська машина зараз розповідає, що це Україна підірвала Каховську ГЕС, щоб прискорити контрнаступ. Це класична брехня, оскільки підрив ГЕС планувався ворогом давно, рівень води був максимально піднятий для того, щоб створити велику хвилю та затопити велику територію, ускладнивши ситуацію саме для України", - підкреслила вона.

Читайте також: Президенти Грузії та Молдови засудили руйнування росіянами дамби Каховської ГЕС

Також, за словами радниці очільника ОП, мета росіян - це вдарити по українському агросектору, перетворити південь України на пустелю і створити кризу в системі світової продовольчої безпеки.

"Вони хочуть прибрати Україну, як конкурента, зокрема, в Африці, шантажуючи світ голодом. Чи можете ви уявити, щоб нам було це вигідно?", - акцентувала вона.

Зарівна наголосила, що росіяни прагнуть зробити максимум для того, що український південь був економічно розбитий тоді, коли буде звільнений від російських загарбників.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС свідчить про жорстокість російської війни в Україні - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив обурення тим, що деякі західні ЗМІ в ситуації з підривом російськими військами Каховської ГЕС ставлять факти і російську пропаганду в один ряд і натякають на можливу причетність України до катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-