Через підрив Каховської ГЕС є ризики підтоплення Херсонської ТЕЦ - Міненерго

Через підрив Каховської ГЕС є ризики підтоплення Херсонської ТЕЦ - Міненерго

Укрінформ
Через підрив Каховської ГЕС є ризики підтоплення енергетичних об’єктів на Херсонщині, зокрема Херсонської ТЕЦ. У місті вже знеструмлено майже 12 тисяч споживачів (р-н «Острів»), можливі проблеми з водопостачанням.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики, передає Укрінформ.

«Підрив Каховської ГЕС напряму не вплинув на ситуацію в енергосистемі країни. Загроз для стабільності електропостачання немає. Через підрив дамби є ризики підтоплення енергооб’єктів на Херсонщині, зокрема Херсонської ТЕЦ. Через підтоплення у місті вже знеструмлено майже 12 тисяч споживачів (р-н «Острів»), можливі проблеми з водопостачанням. Готуються превентивні антикризові заходи», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві наголосили, що незважаючи на поступове зниження рівня води, прямої загрози для окупованої Запорізької АЕС немає. Експерти НАЕК «Енергоатом» постійно моніторять ситуацію.

Читайте також: Україна закликала світ засудити російський теракт на Каховській ГЕС

Як повідомлялось, російські війська здійснили підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини станцію повністю зруйновано. Станом на 9:00 6 червня рівень води у водосховищі знижується, розпочалась евакуація населення з потенційних районів затоплення.

Неконтрольоване зниження рівня водосховища є додатковою загрозою для тимчасово окупованої ЗАЕС. Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-