Юсов про гумкоридори для мешканців Бєлгородської області РФ: Розглянемо, якщо будуть звернення

Юсов про гумкоридори для мешканців Бєлгородської області РФ: Розглянемо, якщо будуть звернення

Укрінформ
Якщо мешканці Бєлгородської області РФ будуть звертатись з проханням про гуманітарний коридор, Україна розгляне це питання у належному порядку.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, відповідаючи на питання чи буде створений гуманітарний коридор для мешканців Бєлгородщини, які матимуть бажання їхати в Україну.

Читайте також: Легіон «Свобода Росії» запропонував жителям Бєлгородської області евакуюватися в Україну

«Наскільки відомо, зростає підтримка серед місцевого населення і це стосується як людей, які готові зі зброєю в руках боротися проти Путіна, так і місцевих мешканців, які просять про захист у повстанців. І я переконаний, що якщо відповідні звернення будуть находити до України, то Україна у належному порядку буде їх розглядати», - зазначив Юсов.

Представник ГУР також повідомив, що якщо російські військові, яких взяли у полон повстанці в Бєлгородській області, опиняться на території України, їм забезпечать належне поводження.

Читайте також: Легіон «Свобода Росії» та РДК заявили, що передають Україні полонених із Бєлгородської області

«Відома ця інформація, вона оприлюднена про певну пропозицію з боку російських повстанців до Пригожина. Давайте так скажемо: якщо російські окупанти в той чи інший спосіб опиняться на території України, то, безумовно, в рамках Женевської конвенції Україна забезпечить належне поводження з російськими військовополоненими», - сказав Юсов.

Читайте також: Завдяки операції в Бєлгородській області українська розвідка отримала важливі дані — Юсов

Як повідомляв Укрінформ, представник ГУР Андрій Юсов розповів, що російська влада, намагаючись знищити поставців в Бєлгородській області, завдає ударів з артилерії, РСЗВ по об’єктах власної цивільної інфраструктури і будинках місцевих мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-