Британські журналісти оприлюднили контракт про продаж Іраном зброї Росії

Британські журналісти оприлюднили контракт про продаж Іраном зброї Росії

Укрінформ
Британські журналісти опублікували контракт, що свідчить про продаж Іраном зброї Росії під час повномасштабної війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

«Це контракт між іранцями та росіянами щодо боєприпасів… Ми вважаємо, що він на 100% достовірний», - заявив співрозмовник з галузі безпеки.

Зазначається, що 16-сторінковий документ, датований 14 вересня 2022 року, стосується зразків різних артилерійських і танкових снарядів вартістю більш як 1 млн доларів.

Джерело передало цей контракт разом із п’ятьма сторінками, ймовірно, пов’язаного з ним контракту, де перераховані стволи для танків Т-72 і стволи для артилерійських установок (гаубиць), а також снаряди для боєприпасів. Сума цього контакту - близько 740 000 доларів.

Посольство Росії та посольство Ірану у Великій Британії не відповіли на запит прокоментувати інформацію про угоду щодо продажу зброї, а також щодо автентичності цих документів.

Читайте також: Росії не вдалося виснажити українську ППО атаками «шахедів» – британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, іранська влада таємно поставила велику кількість набоїв, ракет і мінометів до росії для війни проти України та планує відправити ще більше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-