Загарбники морально виснажені очікуванням українського контрнаступу — Гуменюк

Загарбники морально виснажені очікуванням українського контрнаступу — Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Є ознаки того, що окупанти морально виснажені довготривалим очікуванням українського контрнаступу і панікують.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Рашисти не знають, на якому напрямку відбудеться наш контрнаступ і тримають 450 км фронту на ділянці нашої відповідальності в постійному напруженні. Крім того, в окупантів викликає серйозне хвилювання те, що наші дії й пропаганда доходять до глибокого тилу в Криму. Ми постійно спостерігаємо їхні маневри — росіяни нервуються й не залишаються стало в одному конкретному місці, а також постійно укріплюють оборонні споруди, в деяких випадках вдаються до дезертирства. Це все говорить про їхню морально-психологічну розхитаність", - підкреслила вона.

Читайте також: Українців попереджають: ворог готується розганяти в соцмережах фейки про контрнаступ

За її словами, ворог продовжує використовувати терористичну тактику нічних атак. Сьогодні вночі окупанти завдали потужного удару по житлових кварталах Херсона з мінометів та запальними снарядами.

Крім того, за інформацією спікерки, російські терористи обстрілюють Миколаївський регіон, намагаючись у такий спосіб не допустити його до зернової угоди.

"Вони дотримуються своєї тактики, хоча б раз на день обстрілюючи морські шляхи. Час від часу вдаються до обстрілів Очаківської й Куцурубської громади з Кінбурнської коси", - сказала вона.

За словами Гуменюк, окупанти вдаються до тактики прикриття місцевим населенням, розташовуючи озброєння безпосередньо в приватних подвір’ях.

"Вони відпрацьовують по цілі, а потім швидко покидають місцевість, оскільки розуміють, що така поїздка може стати «білетом в один кінець» — наші сили безпеки та оборони чатують на терористів", — зазначає спікерка.

Читайте також: США вірять в успіх контрнаступу України – радник Байдена

Як повідомляв Укрінформ, російська армія минулої доби здійснила 28 обстрілів Херсонської області, випустивши 176 снарядів. Поранень зазнали дві людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-