Пригожин заявив, що «вагнерівці» вступили в бій з армією рф під час відступу з Бахмута

Пригожин заявив, що «вагнерівці» вступили в бій з армією рф під час відступу з Бахмута

Укрінформ
Власник приватної військової компанії «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що його найманці 17 травня під час відступу з Бахмута вступили в бій із регулярною армією росії, бо та мінувала шляхи відходу.

Про це передає Укрінформ із посиланням на рапорт, який оприлюднила пресслужба терористів у Telegram.

Найманці буцімто помітили поблизу селищ Опитне та Озарянівка неподалік Бахмута «групи міноборони» росії, які мінували дороги в тиловій зоні «вагнерівців».

Туди, мовляв, висунулися сапери від ПВК, які виявили міни й почали розмінування. Однак згодом були змушені припинити роботи, оскільки по них відкрили вогонь зі стрілкової зброї «з боку позицій міноборони» росії.

Читайте також: Росія завела у Бахмут залишки «елітного» десанту – британська розвідка

Пригожин стверджує, що російські солдати влучили у двигун вантажівки «Урал», чим вивели її з ладу.

Після цього, за його словами, «вагнерівці» вилізли з транспорту і «розосередившись, вжили заходів у відповідь щодо усунення небезпеки та затримання».

Читайте також: Маляр: У Бахмуті ситуація умовно стабільна, південно-західні околиці — під контролем Сил оборони

Серед затриманих військовослужбовців рф, як заявляє Пригожин, є командир 72-ї окремої мотострілецької бригади, підполковник, який «перебував у стані алкогольного сп'яніння».

Пізніше пресслужба Пригожина опублікувала допит цього підполковника. На відео той заявляє, що обстріляв машину «через особисту неприязнь» до ПВК «Вагнер».

Читайте також: Заяви пригожина є проявом внутрішньої війни, яка розпочалася у росії - Подоляк

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці травня стало відомо, що на заміну «вагнерівцям» у Бахмут заходять повітряно-десантні війська й мотострілецькі підрозділи Збройних сил Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-