За добу Сили оборони відбили всі ворожі атаки на сході

За добу Сили оборони відбили всі ворожі атаки на сході

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські війська зосереджують основні зусилля на спробі повного захоплення Луганської та Донецької областей, Силами оборони України відбиті всі 23 атаки, здійснені загарбниками протягом доби.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 неділі, 4 червня.

Зазначається, що загалом за добу українська авіація здійснила десять ударів по районах зосередження особового складу ворожої армії.

Читайте також: Ворог чотири рази упродовж дня бив по прикордонню Сумщини та Чернігівщини

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили два райони зосередження зброї та військової техніки росіян, а також два їхні зенітно-ракетні комплекси, склад боєприпасів та дві станції радіоелектронної боротьби.

Українськими захисниками також знищений розвідувальний безпілотник загарбників.

Війська Російської Федерації загалом протягом доби здійснили сім ракетних і 25 авіаційних ударів та близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах. Серед цивільного населення є постраждалі, пошкоджень зазнали приватні житлові будинки, заклади освіти, інша цивільна й адміністративна інфраструктура.

Читайте також: Загарбники обстріляли громаду на Харківщині, двоє поранених

Наголошується, що ймовірність здійснення ворогом ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках, за даними Генштабу, оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

На Сіверському та Слобожанському напрямках Росія продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Цієї доби ворог здійснив невдалу спробу проникнення диверсійної групи через державний кордон України в районі села Зелене Харківської області.

Читайте також: Російська авіація атакувала Херсонщину, є постраждала

Ракетного удару загарбники завдали по району Вовчанська, з авіації били по районах Івашків, Огірцевого й Гатища Харківської області, з артилерії і мінометів — по Карповичах Чернігівської області, Зноб-Новгородському, Шевченковому, Брусках, Олександрівці, Садках, Басівці і Грабовському Сумської області, Івашках, Удах, Червоній Зорі, Гоптівці, Красному, Зеленому, Стариці, Огірцевому, Гатищу, Плетенівці, Вовчанську, Караїчному, Бударках і Чугунівці Харківської області.

На Куп’янському напрямку протягом доби війська РФ вели безуспішні наступальні дії біля Новоселівського Луганської області, з артилерії й мінометів атакували Колодязне, Красне Перше, Фиголівку, Новомлинськ, Довгеньке, Кутьківку, Дворічну, Западне, Кислівку, Котлярівку, Табаївку й Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом доби загарбники вели безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області. Удари ворожої артилерії зафіксовані в районах населених пунктів, розташованих біля лінії зіткнення, зокрема Макіївки, Невського й Білогорівки Луганської області, Верхньокам’янського, Торського, Спірного й Роздолівки Донецької області.

Читайте також: Загарбники за добу обстріляли 120 населених пунктів та 92 об’єкта інфраструктури

На Бахмутському напрямку росіяни вели наступальні дії в районі Іванівського, однак успіху не мали. З авіації загарбники били по районах Васютинського, Торецька та Північного Донецької області.

Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони Васюківки, Оріхово-Василівки, Хромового, Часового Яру, Іванівського, Ступочків, Предтечиного, Білої Гори, Диліївки та Нью-Йорка Донецької області.

На Авдіївському напрямку наступальних дій війська РФ не проводили, натомість завдали авіаційного удару в районі Авдіївки, з артилерії били по районах Авдіївки, Первомайського та Карлівки Донецької області.

Читайте також: Російські ракети вдарили по аеродрому біля Кропивницького

На Мар’їнському напрямку протягом поточної доби російська армія вела наступальні дії в районі Мар’їнки. Захисники України відбили всі 16 ворожих атак. У межах міста загарбники також завдали авіаційного удару. Артилерійських обстрілів від ворога зазнали Гостре, Мар’їнка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку росіяни обстріляли населені пункти, що межують із лінією бойового зіткнення, зокрема Вугледар, Пречистівку й Новоукраїнку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках війська РФ продовжують вести оборонні дії. З авіації ворог атакував райони Берислава й Веселого Херсонської області.

Читайте також: Загарбники обстріляли з авіації та артилерії населені пункти Луганщини

Ударів російської артилерії зазнали Вільне Поле, Зелене Поле, Новопіль і Темирівка Донецької області, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Новоандріївка, Степове й Кам'янське Запорізької області, Херсон, Козацьке, Тягинка, Іванівка, Дніпровське і Кізомис Херсонської області.

За інформацією Генштабу, війська РФ продовжують зазнавати великих втрат у живій силі. Зокрема, встановлено, що до одного з ворожих підрозділів, який діє на тимчасово захопленій території Харківської області, протягом тижня для підсилення прибули близько 500 осіб з-поміж колишніх засуджених росіян.

Після вогневого ураження, здійсненого Силами оборони по позиціях загарбників, близько ста осіб з новоприбулого підкріплення зазнали поранень різного ступеня важкості, зокрема не сумісних із життям. Ще близько 80 осіб після цієї події самовільно залишили свої позиції.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 4 червня російська армія атакувала Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555 й іранськими безпілотниками Shahed-136/131.

Силами оборони під час нічної атаки знищені чотири із шести ворожих ракет та шість із восьми ударних безпілотників.

Фото: Генштаб ЗСУ, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-