Російські ракети вдарили по аеродрому біля Кропивницького

Російські ракети вдарили по аеродрому біля Кропивницького

Єдині новини
Укрінформ
Дві російські крилаті ракети у ніч на 4 червня влучили в оперативний аеродром поблизу Кропивницького.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Крилаті ракети усі не знищили, знищені чотири з шести. На жаль, влучили в оперативний аеродром поблизу Кропивницького", - сказав Ігнат.

Відео: телемарафон "Єдині новини"

Водночас він зауважив, що противник не може активно атакувати щодня, а за наявності більшої кількості ракет росіяни гарантовано збільшували б обстріли.

Читайте також: Нічна атака загарбників на Київ: ППО знищила ракети на дальніх підступах

«Було би більше (ракет – ред.), повірте, пускали би більше 100% і по військових аеродромах. У нас десятки оперативних аеродромів. На жаль, це є ласий шматок для ворога, не дає їм спокою українська авіація. Вони зазвичай її «знищують» у себе в повідомленнях - по 5, а інколи по 10 літаків щотижня. Як і зрештою «знищили» вже вісім разів всю військову авіацію. Авіація в нас працює на отих десятках оперативних аеродромів. Авіація лише за минулу добу і за поточну здійснила вже понад 30 літаковильотів, завдала понад 10 авіаційних ударів. Зрозуміло, противнику це не подобається», - пояснив речник.

Ігнат запевнив, що українська авіація протидіє ворогу в тому складі, який має, а деякі західні зразки озброєння вже адаптовані до наших винищувачів. Він вкотре наголосив на необхідності багатоцільового винищувача для Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по російських загарбниках

«Мусимо розуміти, що нам все ж таки потрібен багатоцільовий літак, щоб не давати ворогу шансів як мінімум наближатись до наших кордонів, кидати на нас керовані авіабомби і ще краще захистити з повітря нашу державу. Разом з тими комплексами ППО нам потрібен сучасний літак, тоді небо буде на замку і повітряний тероризм окупантів завершиться», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 4 червня 2023 року противник застосував п’ять іранських ударних БпЛА «Shahed-136/131» з Брянської області. Крім того, шість крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 – випущені із шести стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспію. Сили та засоби протиповітряної оборони Повітряних сил Збройних сил України знищили чотири російські крилаті ракети і три ударні дрони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-