Після перемоги процес приєднання України до НАТО буде швидким  – заступник міністра оборони

Після перемоги процес приєднання України до НАТО буде швидким – заступник міністра оборони

Укрінформ
Українська влада хоче почути про конкретні кроки, які повинні зробити обидві сторони — НАТО і Україна — для досягнення членства країни в Альянсі в дуже короткий проміжок часу.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю виданню Politico заявив заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов.

«Ми хотіли б почути план або дорожню карту, або перелік дій, які повинні зробити обидві сторони — НАТО і Україна — для досягнення членства (країни в Альянсі – ред.) в дуже короткий період часу», - сказав він.

Хоча Гаврилов визнає, що це буде неможливо, поки триває війна, водночас «Україна повинна розуміти, що після її перемоги цей процес приєднання до блоку буде дуже, дуже коротким».

За його словами, Україна вестиме переговори про «систему гарантій безпеки» з НАТО протягом перехідного періоду до членства.

Читайте також: Спікерка литовського Сейму: Парламенти країн НАТО бачать Україну у складі Альянсу

На думку заступника міністра оборони, такі гарантії мають включати зобов’язання країн НАТО допомогти Україні виграти війну; підтримка української економіки; підтримку продовження санкцій та інших форм тиску на Росію.

Відповідаючи на запитання про повідомлення щодо продажу Китаєм безпілотників Росії, Гаврилов сказав, що йдеться лише про «комерційні безпілотники».

«Так, вони продовжують продавати лише звичайні комерційні речі для підтримки російської економіки. Це нормально, це зрозуміло, але ми сподіваємося, що вони дотримаються обіцянок не продавати Росії ніякої зброї, як Іран. Це важливо. Китай також стежить за певними міжнародними санкціями проти Росії, як і Індія. Тому, якщо мова йде про обладнання подвійного призначення, я думаю, що ані Китай, ані Індія не зацікавлені у порушенні такого роду санкцій, тому що вони залежні від технологій з Європи та США», - сказав Гаврилов.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак переконаний, що Україна вступить до НАТО і Євросоюзу набагато раніше, ніж усі вважають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-