За добу армія РФ обстріляла 10 областей України - зведення ОВА

За добу армія РФ обстріляла 10 областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія Російської Федерації за добу здійснила атаки на десять областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п’ятниці, 2 червня.

У Київській області під час нічної атаки ворог застосував одночасно ракети та безпілотники. Всі цілі знищені, влучань не зафіксовано.

Попередньо, двоє осіб, серед них дитина, постраждали від падіння уламків. Дорослого госпіталізували та прооперували, стан задовільний. Дитині надали допомогу вдома без госпіталізації.

Внаслідок падіння уламків сталися пожежі у декількох приватних будинках та авто у двох районах області. Також горіли трав’яна та лісова підстілки. Пожежі ліквідовані.

Уламками пошкоджені п’ять приватних будинків. За попередньою інформацією, оперативні групи продовжують фіксацію наслідків нічної атаки росіян.

Читайте також: Через нічний обстріл вимикалися лінії електропередачі у Києві та області - Міненерго

У Чернігівській області за добу зафіксовано 10 обстрілів із мінометів, артилерії, АГС у Новгород-Сіверському, Корюківському та Чернігівському районах.

Вночі загарбники завдали авіаудару із гелікоптерів (некерованими авіаційними ракетами). У селі Сновської громади згоріли 5 будинків та 5 господарчих споруд. Без жертв. Дані уточнюються.

У Сумській області вночі та зранку ворог здійснив 6 обстрілів (17 вибухів). Обстрілів зазнали Білопільська, Шалигинська, Зноб-Новгородська, Середино-Будська, Юнаківська громади.

У Середино-Будській громаді внаслідок артилерійського обстрілу та пострілів освітлювального вогню дістала поранення одна людина.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 15 обстрілів. Зафіксовано 100 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Великописарівська, Краснопільська, Середино-Будська, Юнаківська громади.

У Краснопільській громаді внаслідок одного з обстрілів пошкоджено будівлі непрацюючого підприємства, 5 приватних житлових будинків та 2 двоповерхові будинки.

По Середино-Будській громаді був мінометний обстріл. Пошкоджено два житлові будинки, нежитловий будинок, літню кухню та дві господарчі споруди.

У Запорізькій області минулої доби ворог здійснив 111 обстрілів по 22 населених пунктах: завдав авіаударів по Новоданилівці та Полтавці, три атаки з БПЛА по Степовому і Кам'янському, 15 обстрілів з РСЗВ по Темирівці, Затишшю, Червоній Криниці, Гуляйполю, Кам'янському, 91 артилерійський обстріл по Гуляйполю, Оріхову, Преображенці, Червоному, Плавнях, Степногірську, Малинівці та інших прифронтових населених пунктах.

Російський снаряд, який поцілив у житловий будинок, забрав життя 68-річного жителя Гуляйполя.

Під час обстрілу у Плавнях постраждала сім'я - 35-річного чоловіка та 60-річну жінку з мінно-вибуховими травмами оперативно доставили до медичного закладу.

Читайте також: Ворог активізувався на Куп'янсько-Лиманському напрямку — за добу 11 боєзіткнень

Надійшло 31 нове повідомлення про руйнування житлового фонду та майна людей.

У Дніпропетровській області росіяни вчора здійснили артилерійський обстріл, також зафіксовано два випадки атаки БПЛА на території Нікопольського району.

У Нікополі внаслідок обстрілу двоє людей – 1973 р.н. та 1967 р.н. – дістали поранення. Їх доставили до лікарні.

Пошкоджено об’єкти інфраструктури, п’ятиповерховий житловий будинок, 2 приватні житлові будинки, 3 автівки, 2 лінії електропередачі, газопровід.

По Марганцю було зафіксовано атаку дронів. Поранення дістав чоловік 1988 р.н. Лікарі надають йому допомогу в стаціонарі.

Опівночі росіяни обстріляли з важкої артилерії Нікополь. Без жертв. Дані щодо наслідків уточнюються.

Минулої доби ворог завдав ракетного удару по Харкову. Попередньо, із ЗРК С-300. Пошкоджено будівлі підприємства, зруйнований корпус апаратного цеху. Дістали поранення 63-річна жінка та 56-річний чоловік, госпіталізації не потребували.

Протягом дня ворог з території Росії обстрілював Вовчанськ Чугуївського району. Внаслідок обстрілів троє людей дістали поранення. Пошкоджено магазин «Веселка» та приміщення пожежної частини, житлові будинки, сталися пожежі.

Ввечері ворог обстріляв села Зарічне Чугуївського району. Без постраждалих.

У села Гракове Чугуївського району на протитанковій міні підірвався трактор. 61-річний тракторист дістав поранення, його госпіталізували.

Читайте також: Череватий назвав кількість втрат, які Росія понесла при спробах захопити Бахмут

У Луганській області минулої доби російські війська з повітря атакували Сергіївку та Білогорівку. Росіяни спробували наступати біля Куземівки та Білогорівки, але їхні намагання зупинили українські захисники.

Ворог обстріляв із різних видів артилерійського озброєння Новоселівське, Невське та Білогорівку.

За добу росіяни здійснили 94 обстріли, випустивши 396 снарядів.

У Донецькій області ворог здійснив 38 обстрілів. Обстріляв 20 населених пунктів: Авдіївку, Костянтинівку, Красногорівку, Курахове, Сіверськ, Торецьк, Часів Яр, Гостре, Нью-Йорк, Очеретине, Антонівку, Богоявленку, Званівку, Карлівку, Ласточкине, Маркове, Нетайлове, Новоукраїнку, Предтечине, Пречистівку.

Пошкоджено 22 житлові будинки, з них три - багатоквартирні, 2 ЛЕП, будівлю заводу, приміщення агрофірми, 7 будівель Селидівської виправної колонії, 2 господарчі споруди, відділення поліції, гараж, газогін.

На Донеччині за добу - троє загиблих, 12 поранених.

У Миколаївській області вночі сили та засоби протиповітряної оборони знищено ворожий ударний безпілотник Shahed-136.

Вчора ворог двічі завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Вдень обстрілів зазнали два населені пункти Куцурубської громади. Пошкоджено житлові будинки. Без постраждалих.

У Херсонській області за добу ворог здійснив 81 обстріл, випустивши 381 снаряд. З них Херсон обстріляв 9 разів (38 снарядів).

Внаслідок удару по житловому будинку у Дніпровському районі Херсона будівля зазнала руйнувань, а також пошкоджено автомобілі. Поранення дістали двоє чоловіків. У 26-річного херсонця опіки рук, а в 41-річного – мінно-вибухова травма та осколкові поранення шиї й ніг. Обох госпіталізували.

Ворог продовжує нищити Берислав керованими авіаційними бомбами, вкотре спрямувавши їх по житлових кварталах та хлібозаводу. Внаслідок обстрілу пошкоджено приміщення виробничого цеху заводу, автотранспорт, багатоквартирні, житлові будинки та господарчі споруди.

Читайте також: Уночі росіяни вдарили по Торецьку — пошкоджені 15 багатоповерхівок, двоє поранених

Ворог скинув авіабомби на село Одрадокамʼянка Тягинської громади. Пошкоджено музичну школу та житлові будинки.

Внаслідок авіаційних ударів по Бериславу, Одрадокам’янці та Козацькому дев’ять людей дістали поранення.

Внаслідок мінометного обстрілу сіл Антонівка та Садове постраждали двоє людей.

Всього за добу внаслідок російської агресії 16 людей дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-