Клименко анонсував формування нових бригад «Гвардії наступу»

Клименко анонсував формування нових бригад «Гвардії наступу»

Укрінформ
Заявки, які надійшли від громадян на вступ до підрозділів “Гвардії наступу”, ще опрацьовуються, бо нові бригади будуть ще формуватися.

Про це в інтерв’ю BBC News Ukrainian заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ.

“Це кілька десятків тисяч, близько 40 (надійшло заявок від охочих — ред.). Заявки ми ще опрацьовуємо, тому що нові бригади будуть ще формуватись”, - заявив він.

Міністр уточнив, що всі бригади і ЗСУ, і “Гвардії наступу” приблизно мають однакове озброєння, можливо, лише за винятком деяких видів озброєння, в першу чергу важкого. Він поінформував, що у них на озброєнні є автомобілі, бронетранспортери, артилерія, мінометне озброєння.

Клименко пояснив, чому ці нові бригади були створені саме в системі МВС, а не ЗСУ.

“Подивіться, є, наприклад, поліцейський, який проходить службу в Тернопільській області. Він хоче взяти участь в бойових діях. Він має звання старший лейтенант або капітан поліції. Для того, щоб піти в ЗСУ, йому треба звільнитися, втратити звання, втратити ті преференції соціальні, які має поліцейський, і перейти до ЗСУ рядовим. Після закінчення війни, щоб нам його взяти назад в поліцію, необхідно пройти комплекс відбору і навчання, бо так вимагає закон”, - заявив міністр.

Клименко зазначив, що вони, формуючи відповідний підрозділ в Нацполіції, залишають місце за цим добровольцем в подальшому.

Читайте також: На потреби «Гвардії наступу» передали вилучені автомобілі, зброю і боєприпаси

“І після закінчення воєнного стану особа повертається на свою посаду слідчого чи оперуповноваженого, чи спецпризначенця в Нацполіцію. Це стосується і прикордонників, це стосується й офіцерського складу Нацгвардії. Я не бачу тут проблеми”, - сказав глава МВС.

Урядовець уточнив, що вони формували б ці підрозділи набагато довше, якби співробітників з одних підрозділів, які, наприклад, зайняті на охороні громадського порядку, переводили в Збройні сили України.

“Це зайняло б місяці і місяці. А ми сформували швидко ці підрозділи як з цивільних людей, так і з діючих працівників для того, щоб досягти ефективності і головне – встигнути підготувати ці підрозділи до участі у війні”, - поінформував Клименко.

Як повідомлялося, Клименко заявив, що Президент Володимир Зеленський контролює формування підрозділів “Гвардії наступу”.

Фото: ВВС Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-